Financiële hulp voor verantwoord en zuinig energieverbruik

De thermostaatboost: een nieuwe hulp bij het besparen

In de wereld van de energietransitie nieuwe hulp ontstond: de thermostaat boost. Deze maatregel, bedoeld om huishoudens aan te moedigen zichzelf uit te rusten met verwarmingsregelapparatuur, belooft aanzienlijke energiebesparingen.

Maar hoe kun je hiervan profiteren zonder een cent uit te geven? Hier vindt u een overzicht van wat u moet weten.

Wat is thermostaatboost?

De thermostaatboost is financiële steun van de overheid om het gebruik van efficiëntere en minder energieverbruikende verwarmingssystemen aan te moedigen.

Deze subsidie ​​is beschikbaar voor alle huishoudens, zonder middelenvoorwaarden. Concreet dekt het de kosten voor de aanschaf en installatie van een slimme thermostaat. Dankzij dit apparaat kunt u uw energieverbruik optimaal beheersen en zo geld besparen op uw rekeningen.

Lees ook  Kosmische gebeurtenis van 5 januari 2024: Omwenteling van de dierenriem en impact op drie astrologische tekens

Net als de rest van de energietransitiesteun is aan de thermostaatboost specifieke voorwaarden verbonden. Om hiervan te kunnen profiteren, moet u uw thermostaat aanschaffen en installeren door een professionele Erkende Milieugarantie (RGE).

Om uitgaven te vermijden, vraagt ​​u eenvoudigweg een subsidie ​​aan bij de National Housing Agency (Anah). Deze laatste kan de kosten geheel of gedeeltelijk dekken, afhankelijk van uw financiële situatie en het type accommodatie. Aarzel tegelijkertijd niet om vergelijkingen te maken tussen verschillende offertes voor uitrusting en interventie. Zo profiteert u van het best mogelijke tarief.

Andere hulp om uw energiebesparing te vergroten

De thermostaatboost is niet het enige hulpmiddel dat u kunt gebruiken om uw energierekening te verlagen. Bovendien kunt u profiteren van de Energiebonus, waarmee u tot 90% van uw energierenovatiewerken kunt financieren.

Lees ook  17 november 2023 - Jupiter retrograde: Invloed op relaties en kansen voor de liefde

Daarnaast is de energietransitiebelastingkorting (CITE) in 2022 nog steeds beschikbaar. Voor de meest bescheiden huishoudens kan MaPrimeRénov’ ook een aanzienlijk deel van de kosten verbonden aan een energierenovatie dekken.

Kortom, tussen de thermostaatboost en andere financiële hulp door is het nog nooit zo voordelig geweest om energie te besparen. Wacht dus niet langer en waag de sprong naar een meer verantwoorde consumptie!

Spis treści

Lees ook  Conjunctie van Venus en Mars op 22 februari 2024: Impact op je liefdesleven

Related post