Ga naar Griekenland met deze heerlijke tzatziki!

Een eenvoudig te bereiden recept dat uw maaltijd tot een genot maakt. Je zult er een paar nodig hebben eenvoudige en verse ingrediënten om dit smakelijke gerecht te maken. Volg onderstaande stappen en je kunt genieten van een lekkere tzatziki in niet veel tijd.

De ingrediënten voor 4 personen.

    • 1 komkommer middelgroot (300g)
    • 2 teentjes knoflook (10 g)
    • 1 theelepel zout (5 g)
    • 1/2 theelepel peper (2,5 g)
    • 250g van Griekse yoghurt
    • 2 eetlepels citroensap (25 g)
    • 2 eetlepels olijfolie (25 g)
    • 2 eetlepels van Frisse munt of 1/2 theelepel gedroogde munt (5 g)

De voorbereidingsfasen

1. Schil en rasp de komkommeren bewaar het dan in een kom. Voeg het zout toe en meng goed. Laat de komkommer 10 minuten staan ​​om uit te lekken.
2. Pel de teentjes knoflook en rasp ze fijn. Voeg de knoflook toe aan de komkommer en meng goed.
3. In een andere kom, Meng de yoghurt met het citroensapolijfolie, verse of gedroogde munt en peper.
4. Voeg het yoghurtmengsel toe aan de komkommer en meng goed.
5. Zet de tzatziki 2 uur in de koelkast voor het serveren.

Lees ook  Zachte eiloze yoghurtcake om je smaakpapillen te laten smelten

De oorsprong van het tzatziki-recept

Tzatziki is een zeer populaire Griekse saus, samengesteld uit yoghurt, komkommer, knoflook en aromatische kruiden. Het wordt vaak gebruikt als begeleider van moussaka’s, souvlaki’s en gyros, maar is ook heerlijk geserveerd met geroosterde groenten en rauwkost.

Tzatziki wel oorspronkelijk uit Griekenland. Hoewel het wijdverbreid is in het hele Middellandse Zeegebied, is het recept eeuwenlang onveranderd gebleven. Er wordt aangenomen dat het recept voor het eerst verscheen tijdens het Byzantijnse tijdperk, in de 9e eeuw. Tzatziki werd vervolgens gemaakt met yoghurt, komkommer en zout, en geserveerd met vlees en groenten.

Tegenwoordig wordt tzatziki overwogen een traditioneel recept en is populair in heel Griekenland en de buurlanden. Het wordt vaak geserveerd met friet en vleesspiesjes, en dat is meestal ook zo gegarneerd met verse aromatische kruiden en olijfolie.

Related post