Geniet van een aardbeienpanacotta met heerlijke smaken!

Lekker en mals, dit recept is dat wel makkelijk te maken en past zich aan alle gelegenheden aan. Volg onze eenvoudige stappen om deze heerlijke panacotta te bereiden en trakteer uzelf een verfrissend dessertje !

De ingrediënten voor 4 personen:

    • 500 g verse aardbeien
    • 2 vellen van gelatine
    • 40cl vloeibare room
    • 40 g poedersuiker
    • 2 theelepels van vloeibare vanille
    • 1 citroen onbehandeld

De voorbereidingsfasen

1. Eerlijk maak de gelatineblaadjes zacht in een kom met koud water gedurende 10 minuten.
2. Spoel intussen de aardbeien af, verwijder de steeltjes en snijd ze in stukjes. Reserveren.
3. In een pan, verwarm de room en de suiker roer op laag vuur tot de suiker is opgelost en voeg dan de vanille en de citroenschil toe.
4. Haal van het vuur, voeg de zachte gelatine toe en meng goed.
5. Giet de bereiding in individuele glazen of vormpjes en plaats ze in de koelkast gedurende minimaal 3 uur.
6. Schik de stukjes aardbei op elke verrine en serveer.

Lees ook  Zachte eiloze yoghurtcake om je smaakpapillen te laten smelten

De oorsprong van het recept voor aardbeienpanacotta

Aardbeienpanacotta is een zeer populair Italiaans dessertrecept. De oorsprong ervan gaat terug tot het einde van de 20e eeuw, toen dat nog zo was uitgevonden door een Italiaanse chef-kok genaamd Giuseppe di Martino. Het recept is oorspronkelijk gemaakt voor een feest georganiseerd door prins Ludovico en zijn vrouw, prinses Maria. De chef-kok gebruikte bij de bereiding lokale ingrediënten zoals melk, suiker en aardbeien een eenvoudig en heerlijk dessert. Het dessert was zo’n succes dat het zich snel door heel Italië verspreidde en door veel restaurants werd overgenomen. Tegenwoordig is aardbeienpanacotta een van de favoriete recepten over de hele wereld.

Related post