Heeft uw hond ooit zijn mand opgegeten? Hier zijn de mogelijke oorzaken

Weet dateen hond heeft de neiging om aan alles op zijn pad te snuffelen of te knabbeleninbegrepen zijn mand. Dit gebaar is vaak een normale en instinctieve houding. Aan de andere kant kan het ook een probleem van gedragsstoornissen als gevolg van tekorten weerspiegelen. Dit gedrag kan ook worden gebruikt om emoties te uiten. Ontdek de redenen in detail.

Een ontdekkingstocht naar smaak

Bij een jonge hond van 6 tot 8 maanden zijn bijtende voorwerpen wel aanwezig een manier om je omgeving te ontdekken. Hij wil proeven van de verschillende materialen die in huis aanwezig zijn. Zo kan de hond zijn mand likken en kauwen. Als uw dier na deze leeftijd zijn mand blijft eten, kan deze houding andere redenen hebben.

Lees ook  Alles wat u moet weten over elektrostatische film

Een uiting van gebrek aan lichaamsbeweging

Als de hond gebrek aan lichaamsbeweging en afleidinghij kan de zijne uiten frustratie je weet wel eenzaamheid terwijl hij zijn mandje eet. De hond is inderdaad een dier waar naartoe moet verhuizen besteed je energie. Volgens het advies van deOrde van Dierenartsen van Quebec, een dagelijkse oefening van 30 tot 90 minuten is essentieel om de lichamelijke of geestelijke gezondheid te behouden. Je kunt kiezen voor een simpel promenadeof verrijk de wandeling met hardloopsessies of spelletjes.

Een uiting van verveling en eenzaamheid

Ik heb een Discord-emote van mijn hond gemaakt omdat zijn gezicht mij afmaakt nadat hij zijn hele mand heeft vernietigd. pic.twitter.com/cukbh6bNbm

— Laura 🌙 (@lauraonms) 6 juli 2021

Thuis opgesloten zonder vrienden of leeftijdgenoten om plezier mee te hebben, de hond verveelt zich misschien, omdat de tijd hem misschien lang lijkt. Dus probeert hij zijn eenzaamheid te vullen bij het zoeken naar kauwspeeltjes die onverwoestbaar moet zijn. De hond kan dus zijn mand aanvallen.

Lees ook  Zo maak je een goede pastis klaar (het officiële recept)

Verlatingsangst

Naast het gevoel dat een hond zich alleen voelt, kan het destructieve gedrag van een hond ook in verband worden gebracht met: gevoel van angst of ongerustheid. Dit komt vaak door de afwezigheid van zijn meester. Wanneer u naar buiten gaat en uw huisdier met rust laat, kan het zijn dat hij overal in huis naar uw geur zoekt. Zo kan hij zijn mand aanpakken, maar ook andere accessoires en zelfs de bank.

Een gedragsstoornis: HSHA-syndroom

Een hond kan ook zijn mand opeten vanwege de manifestatie van het HSHA-syndroom (overgevoeligheid – hyperactiviteit). Dit is een gedragsstoornis die verband houdt met een gebrek aan aandacht van de moeder of een gebrek aan integratie van de hond in een sociale omgeving tijdens zijn jonge leeftijd. Door deze aandoening is de hond niet in staat zijn impulsen en emoties te beheersen. Hij kan daardoor overmatig reageren op alles, zoals bijvoorbeeld het aanvallen van zijn mand.

Lees ook  Waarom eet mijn hond mijn spullen?

Related post