Hoe groeien in de kas? Ontdek onze tips en adviezen!

Onder cultiveren Een broeikas kan een zeer bevredigende manier zijn om het hele jaar door verse groenten en bloemen te krijgen.

Kassen zijn een geweldige manier om uw gewassen tegen de elementen te beschermen, terwijl u uw planten de optimale omstandigheden biedt om te groeien en bloeien.

Als je wilt leren hoe groeien in de kas, dit artikel is voor jou! Hieronder vindt u praktische adviezen en tips om uw tuinieren goed te starten nauw en zodat uw oogst vruchtbaar en overvloedig zal zijn.

Bereid de grond voor op planten

Bodem is de basis van alle glastuinbouw. Het is daarom noodzakelijk om het vóór het planten correct voor te bereiden. De beste manier om verder te gaan is door rijke, goed doorlatende grond met een neutrale pH te kiezen.

Zodra aan deze criteria is voldaan, is dat het geval essentieel verrijk de grond met organische of minerale meststoffen en belucht deze met behulp van een vorkgraafmachine of ploegen. Zodra deze stappen zijn voltooid, is het land klaar om zaden of zaailingen te ontvangen.

Ten slotte is het, zodra de planten gevestigd zijn, belangrijk om een ​​goed vochtniveau in de grond te handhaven om een ​​goede groei van de gewassen te garanderen.

Lees ook  Waarom pistachenoten in bloempotten stoppen en hoe recyclen?

Kies variëteiten die geschikt zijn voor teelt in kassen

Kies de variëteiten geschikt zijn voor de glastuinbouw is een fundamentele factor bij het verkrijgen van een mooie en rijke opbrengst. Het is belangrijk om rekening te houden met de aard van de bodem en de plaatselijke weersomstandigheden.

Bovendien is het nuttig om de lengte van de plantengroeicyclus te kennen. Bij de keuze van de variëteiten moet inderdaad rekening worden gehouden met de temperatuurvochtigheid en lichte behoeften om een ​​goede ontwikkeling te garanderen.

Bepaalde soorten variëteiten zijn beter geschikt om onder dekking te kweken dan buiten, vooral de variëteiten die gevoeliger zijn voor slecht weer of meer bescherming tegen wind nodig hebben.

Hybride rassen bieden bovendien een betere weerstand tegen ziekten en plagen. Het kan ook voordelig zijn om rassen te gebruiken die een grotere tolerantie bieden voor een breed scala aan omgevingsfactoren en die de tijd die nodig is om volwassen te worden, kunnen verkorten.

Zorg voor voldoende watergift

Een goede watergift is van fundamenteel belang voor een goede ontwikkeling van kasgewassen. Hij is essentieel om voldoende water aan de planten te geven, zonder overdaad om problemen van stagnatie, maar ook van droogte te voorkomen. Het is daarom noodzakelijk om een ​​evenwicht te vinden bij het watergeven.

Lees ook  Wat zijn de oorzaken? Hoe het te genezen?

Hiervoor is het essentieel om de type de sol, het vermogen om water vast te houden en het klimaat waarin we willen planten. Hierdoor is het mogelijk om de benodigde hoeveelheid water te bepalen, maar ook de frequentie van de bewatering.

Meerdere factoren moet rekening mee worden gehouden:

  • Kamertemperatuur ;
  • regenval;
  • zonneschijn ;
  • de groeifase van planten.

Afhankelijk van deze parameters kan de watergift regelmatig worden aangepast. In warme en zonnige periodes is het bijvoorbeeld nodig om vaker en in grotere hoeveelheden water te geven. Integendeel, bij koeler en minder zonnig weer kan de watergift gespreid en lichter zijn.

Voorkom en behandel ziekten en plagen

Preventie tegen ziekten en plagen is essentieel om het voortbestaan ​​van glastuinbouwgewassen te garanderen. Hoewel het niet mogelijk is deze problemen volledig te vermijden, kan de impact ervan beperkt worden met de juiste controlemethoden.

Het gebruik van chemicaliën is de belangrijkste methode om plagen en ziekten te bestrijden, maar het is niet zonder risico. Alternatieve oplossingen, zoals biologische bestrijding of hygiënemethoden, kunnen worden gebruikt om de aanwezigheid van parasieten en schimmels te beperken.

Lees ook  Ontdek effectieve tips om zwarte vlekken op rozenstruiken te elimineren en uw bloemen in perfecte gezondheid te houden!

Het is belangrijk om de kastuin regelmatig te monitoren om problemen vroegtijdig te identificeren en oplossingen te vinden voordat ze aanzienlijke gewasschade veroorzaken.

Het is ook belangrijk om jonge planten regelmatig te inspecteren op tekenen van ziekten of plagen. Als een plant symptomen vertoont, moet deze uit de tuin worden verwijderd en vernietigd om verspreiding te voorkomen.

Onkruid moet ook zorgvuldig worden verwijderd om de verspreiding van ziekten en plagen te voorkomen. Ten slotte moet de vloer schoon worden gehouden om het risico op verspreiding te minimaliseren.

Kweken in een kas kan een spannende en lonende bezigheid zijn. Het is een ideale manier om de weersomstandigheden onder controle te houden optimale resultaten behalen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het opzetten en onderhouden van een kas tijd en moeite kost, maar het resultaat is de moeite waard. Met een beetje geduld en voorbereiding lukt dat wel Geniet van de voordelen van kweken in een kas.

Related post