Hoe kies je de juiste natuurlijke kerstboom?

Kerstmis staat voor de deur en het inrichten van je huis is essentieel! Heeft u besloten om voor dit feest te kiezen voor een natuurlijke boom?

Het is een uitstekend idee! Het is echter noodzakelijk om het zorgvuldig te kiezen. In dit artikelwij bieden u er enkele aan tuin tips om uw natuurlijke kerstboom te kiezen.

Inzicht in de verschillende soorten bomen

Kerstbomen zijn voor veel gezinnen een jaarlijkse traditie, maar er bestaat een grote verscheidenheid aan verschillende soorten. De meest populaire zijn Nordmann-sparren, die worden gekenmerkt door hun zachte takken en rijke groene kleur.

Edele dennenbomen worden ook gewaardeerd om hun conische vorm en korte naalden, waardoor het een uitstekende keuze is voor ingewikkelde decoraties. Andere variaties zijn onder meer Douglas-sparren, die zowel winterhard als stevig zijn, evenals de variëteiten Blauer en Fraser. Elk van hen biedt een aparte stijl en vereist speciale aandacht bij het kiezen.

Evalueer de kwaliteit en leeftijd van de boom

De eerste stap bij het kiezen van een natuurlijke boom is het beoordelen van de kwaliteit en leeftijd van de boom. Wanneer je bezoekt de winkel of marktis het belangrijk om te controleren of de takken nog groen zijn flexibel. Controleer ook of de naalden nog aan de takken zitten. Als dat zo is, kunt u er zeker van zijn dat de boom dat is kosten. Houd er rekening mee dat hoe jonger de boom, hoe gemakkelijker het zal zijn om te versieren.. Het is ook een goed idee om de grootte van de boom te controleren, zodat u zeker weet dat deze in uw huis past.

Lees ook  Hoe voorkom je vocht in een tuinhuis?

Als u echter een boom koopt die al is gekapt, neem dan de tijd om de leeftijd ervan te controleren. Hoe langer een boom is gekapt, hoe droger en moeilijker het zal zijn om deze te versieren. U kunt aan de verkoper vragen hoe lang de boom al in de winkel of op de markt staat. U kunt de verkoper ook vragen of hij informatie kan geven over waar de boom vandaan komt.

Het kiezen van de locatie en pot

Om de levensduur van uw natuurlijke boom te verlengen, is het belangrijk om de locatie en pot zorgvuldig te kiezen. waarin het zal worden geplant. Zorg er allereerst voor dat de kamer waar je hem wilt plaatsen helder en koel is. Een warme en donkere kamer kan inderdaad voortijdige achteruitgang van de boom veroorzaken. Zorg er echter voor dat u het niet direct blootstelt aan tocht.

Lees ook  3 tips om kamerplanten tegen de kou te beschermen

Daarnaast is het essentieel om een ​​pot te kiezen die aangepast is aan de grootte van uw boom. Om dit te doen, moet u ervoor zorgen dat deze ruim en stabiel is, zodat de kluit aarde kan worden vastgehouden en de boom voldoende ruimte krijgt om wortel te schieten. Dit zijn de belangrijkste stappen die u moet volgen:

  • Rekening de afmetingen van de pot ten opzichte van die van de boom.
  • Plan voldoende potgrond.
  • Snee indien nodig de wortels.
  • Vullen de pot met potgrond.
  • Plant subtiel uw boom.
  • Pak de aarde om het goed te laten wortelen.
  • Water.
  • Onderhoud van uw natuurlijke boom

Een natuurlijke boom is een mooie decoratie voor Kerstmis en brengt een vleugje natuur en authenticiteit in uw interieur.

Het vereist echter speciaal onderhoud om het in goede staat te houden. Ten eerste is het raadzaam om stop ermee een paar uur aan de basis voordat u hem in een vaas of pot zet.

Ensuite, water geef de boom regelmatig vers water om uitdrogen te voorkomen. U moet er ook aan denken om het bodemvocht te controleren toevoegen zoveel water als nodig. Knip ten slotte droge takken af ​​en verzamel deze regelmatig om de verspreiding van bacteriën te voorkomen.

Lees ook  Wat te zaaien in januari in een kas? Essentiële groenten en bloemen

Om een ​​natuurlijke boom langer gezond te houden, is het bovendien belangrijk om hem uit de buurt van tocht en warmtebronnen zoals radiatoren en verwarmingstoestellen te plaatsen.

Het kan ook nuttig zijn om hem jaarlijks schoon te maken met een speciaal product om stuifmeelresten en opgehoopt stof te verwijderen. Er zijn ook specifieke producten die dat doen voeden de boom zodat deze zijn groene en glanzende uiterlijk behoudt.

Kies er een kerstboom naturel is een geweldige manier om de feestdagen te vieren. De hier aangeboden tips helpen u bij het vinden van de perfecte boom voor uw tuin. Vergeet niet dat de gezondheid en het uiterlijk van de takken belangrijke elementen zijn waarmee u rekening moet houden bij het maken van uw keuze.

Neem de tijd om soorten te vergelijken en zoek een boom die bij u past en perfect in uw tuin past. Fijne feestdagen en een vrolijk kerstfeest!

Related post