Hoe kweek je een kumquat uit fruitzaden?

Als je dat al hebt gedaan een kumquat in je tuin en je wilt er nog een kweken, het goede nieuws is dat het mogelijk is om dit te doen uit de zaden van je fruit!

In dit artikelwe gaan er een paar met jullie delen tips een kumquat laten groeien uit de zaden van een vrucht.

We leggen uit hoe je de zaden kunt bereiden en hoe je ze de ideale omstandigheden kunt geven om te ontkiemen en te groeien. Dus, klaar om te leren hoe je een kumquat uit zaden kunt laten groeien? Laten we gaan!

Bereid de grond en kumquatzaden voor

Om aarde en kumquatzaden te bereiden, moet je ervoor zorgen dat de grond goed gedraineerd is en diep genoeg is om de plant te huisvesten.

Plaats een goede laag compost en potgrond op de grond en meng dit tot een voedzaam mengsel. Zodra de grond klaar is, kun je de zaden zaaien. Je kunt ze direct in de grond zaaien of in potten planten.

Zorg ervoor dat je elk zaadje ongeveer 0,5 cm diep en minimaal 5 cm uit elkaar plaatst tussen elk zaadje. Zodra alle zaden goed zijn geplaatst, bedek ze voorzichtig met een dun laagje aarde en geef ze royaal water om de kieming te bevorderen. Maar pas op dat je niet te hard water geeft, want dit kan de zaden beschadigen..

Lees ook  Hoe maak je een voorgekiemde en gecoate zaailing?

Plant kumquatzaden

Om kumquatzaden te planten, moet je eerst de grond voorbereiden. Je moet rijke, goed doorlatende grond kiezen en wijzig het met compost of mest. Zodra de grond klaar is, is het tijd om de zaden te planten.

Plaats elk zaadje in een gat van ongeveer 1 cm diep en strooi het lichtelijk van potgrond. Geef het gebied vervolgens grondig water, zodat de grond bezinkt en de zaden goed in contact komen met vocht.

Zodra de grond goed is bewaterd, bedek deze met mulch om vocht te behouden en te voorkomen dat onkruid ontkiemt. Je kunt de pot of tuin ook afdekken met een laag doorzichtig plastic om een ​​kas te creëren en de zaadontkieming te versnellen.

Zorg voor kumquatplanten

DE kumquat planten hebben regelmatig onderhoud nodig om gezond en smakelijk fruit te produceren. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant een omgeving heeft die bevorderlijk is voor zijn groei en gezondheid. Hier zijn enkele tips voor verzorging van kumquatplanten:

  • Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is.
  • Geef de planten elke dag of om de dag water, afhankelijk van het weer.
  • Zet de planten op een zonnige plek.
  • Verzamel fruit dat van de plant valt om ziekten te voorkomen.
  • Gebruik meststoffen die kalium en fosfor bevatten om de bloei en de fruitproductie te bevorderen.
  • Snoei de takken regelmatig, zodat ze een harmonieuze vorm krijgen.
Lees ook  Onze tips voor het kweken van prachtige geraniums op je balkon!

Als je deze tips opvolgt, krijg je krachtige planten die smakelijke en overvloedige kumquats produceren. Vergeet niet om al het onkruid te verwijderen dat de kwaliteit van het fruit kan schaden. Met een beetje aandacht en zorg wordt uw kumquatplant een betrouwbare bron van heerlijk fruit!

Oogst en eet kumquatvruchten

Kumquatvruchten worden geoogst zodra ze een bevredigende grootte en volwassenheid hebben bereikt. De vruchten zijn rijp als ze helder geeloranje van kleur zijn en gemakkelijk uit de boom komen. De vruchten moeten met zorg worden behandeld, omdat ze kwetsbaar zijn. Ze kunnen vervolgens vers worden geconsumeerd of worden omgezet in sap, jam, siropen, enz.

Kumquats kunnen ook worden ingevroren, gedroogd of vermalen tot een poeder dat wordt gebruikt bij het koken om gerechten op smaak te brengen.

Lees ook  wanneer en hoe peulvruchten effectief te planten

Het is echter de moeite waard om te onthouden dat kumquat relatief grote hoeveelheden citroenzuur bevat en niet mag worden geconsumeerd door mensen die lijden aan zweren of gastro-oesofageale refluxziekte. Het is daarom belangrijk om deze voorzorgsmaatregelen te nemen voordat u kumquat consumeert.

Een kumquat kweken uit de zaden van een vrucht is een taak complex Daarvoor heb je nodig geduld enz precisie. Het is belangrijk om te onthouden dat elke stap van het proces zorgvuldig moet worden uitgevoerd, zodat de plant gezond kan groeien en zich kan ontwikkelen.

Als je bereid bent wat tijd en moeite te investeren, kun je over een paar jaar genieten van de heerlijke kumquatvruchten.

Related post