Hoe labels heel gemakkelijk verwijderen?

Wilt u een label of sticker verwijderen zonder het oppervlak of product te beschadigen? U bent op de juiste plek!

In dit artikel geven we je zelfgemaakte tips om etiketten in een oogwenk te verwijderen.

Leer hoe u etiketten verwijdert zonder schadelijke chemicaliën en zelfs met producten die u misschien al in huis heeft!

Gebruik heet water

Om hardnekkige vlekken uit meubels te verwijderen is het gebruik van heet water een effectieve methode. Door de hitte wordt de stof zachter, waardoor vlekken gemakkelijker te verwijderen zijn. Vul een grote bak met heet water en dompel er een spons of handdoek in.

Breng dit mengsel voorzichtig aan op de vuile delen van het meubilair. Zodra de taak is voltooid, droogt u alles goed af om eventuele schimmelvorming te voorkomen. Als je geen droger hebt, gebruik dan een schone handdoek om al het vocht op te nemen.

Breng plantaardige olie of meubelafbijtmiddel aan

Met specifieke producten kunnen oude meubelen worden gerestaureerd en opgeknapt. Om uw meubels te restaureren, begint u met het reinigen van de oppervlakken met een daarin gedrenkte doekHeet water.

Lees ook  Hoe breng je een gazon eenvoudig weer tot leven? Ons goede praktische advies!

Nadat het meubilair goed is gedroogd, brengt u een plantaardige olie of een meubelstripper geschikt voor uw houtsoort. Om dit te doen, spuit u het product op een doek en begint u met het wrijven van de meest beschadigde plekken.

Je kunt ook een spatel gebruiken om vernis- of verflagen te verwijderen. Na deze werkzaamheden het hout drogen met een haardrogeren maak het oppervlak vervolgens glad met een strijkijzer en bakpapier.

Gebruik een spatel en een haardroger

Wanneer je behang hebt dat strak op de muur zit, kun je een spatel en een föhn gebruiken. Om dit te doen, begint u met het verwarmen van het te verwijderen gebied met de haardroger. Je moet oppassen dat je het niet te veel verhit. Nadat u de ruimte heeft verwarmd, kunt u met de spatel over het behang gaan om het los te maken van de muur. De spatel moet voorzichtig worden gehanteerd om schade aan de muur te voorkomen. Als u hoeken vindt die moeilijk te verwijderen zijn, kunt u een kleine hoeveelheid plantaardige olie of meubelafbijtmiddel gebruiken om ze te verwijderen. De stappen voor het gebruik van een spatel en föhn zijn als volgt:

  • Verwarm het te verwijderen gebied met de föhn.
  • Ga voorzichtig met de spatel over het behang.
  • Gebruik een beetje plantaardige olie of verfafbijtmiddel voor moeilijke hoeken.
Lees ook  Hoe snel een haard aansteken?

Met deze methoden kunt u uw behang verwijderen zonder uw muur te beschadigen.

Gebruik een strijkijzer en bakpapier

Om kreukels uit een kussenhoes te verwijderen, is het mogelijk om een ijzer een jij perkament. Om dit te doen, plaatst u het kussen op een vlakke, gladde ondergrond en legt u er een stuk bakpapier op.

Plaats vervolgens het strijkijzer op het bakpapier en zet het op de laagste temperatuur. Zodra de temperatuur geschikt is, gaat u eenvoudig met het strijkijzer over de plooien om ze te verwijderen. Wees voorzichtig bij het strijken, omdat het perkamentpapier vlam kan vatten als u te veel hitte gebruikt. Zodra de kreukels verdwenen zijn, verwijdert u voorzichtig het perkamentpapier en inspecteert u het kussen om er zeker van te zijn dat er geen brandwonden zijn.

Lees ook  Hoe werkt de zoutbatterij om verwarmingswarmte op te slaan?

Samengevat, verwijder etiketten kan een vervelende taak zijn. Met de juiste apparatuur en een paar woontips is dit echter in een oogwenk te realiseren.

Het gebruik van een föhn of strijkijzer, of zelfs huishoudelijke producten zoals olijfolie of azijn, kan het proces vergemakkelijken, waardoor het verwijderen van de labels veel sneller en gemakkelijker wordt.

Related post