Hoe reinig en was je muren en plafonds op natuurlijke wijze?

Heb je vlekken op je muren en plafond? Maak ze op een natuurlijke manier schoon met deze tips! Ontdek hoe je je muren en plafonds kunt wassen zonder chemicaliën.

Hallo, Als je je muren en plafonds wilt schoonmaken en wassen, maar op zoek bent naar milieuvriendelijkere methoden, dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel geven we je een aantal tips om je muren en plafonds op een natuurlijke manier schoon te maken en te wassen, zodat je geen chemicaliën hoeft te gebruiken die schadelijk zijn voor je gezondheid en het milieu. We geven je alle tips die je nodig hebt om je muren en plafonds effectief en milieuvriendelijk schoon te maken. Dus, ben je klaar om onze zelfgemaakte tips te ontdekken?

Gebruik zuiveringszout om muren schoon te maken

Zuiveringszout is een zacht, natuurlijk product dat gemakkelijk kan worden gebruikt om muren en oppervlakken schoon te maken. Het is zeer effectief in het verwijderen van vuil, vet en andere hardnekkige vlekken, zonder schadelijke resten achter te laten. Om muren schoon te maken, meng je gewoon wat zuiveringszout met een beetje water en wrijf je het op de muur met een spons of zachte handdoek. Laat het een paar minuten intrekken en spoel het daarna af met schoon water. Met deze eenvoudige, effectieve methode krijg je schone, glanzende muren zonder het gebruik van agressieve chemicaliën .

Lees ook  Hoe maak je een luchtbevochtiger schoon?

Gebruik ammonia en water om muren te wassen

Ammoniak en water zijn een zeer effectieve manier om muren schoon te maken. Het is belangrijk om de ammoniak te verdunnen in heet water voordat je begint met schoonmaken. Meng 1/2 kopje ammoniak met een halve liter water; voor het beste resultaat kun je een kopje wasmiddel toevoegen. Zodra het mengsel klaar is, neem je de spons en breng je het product aan op de muren. Wrijf het mengsel zachtjes in het oppervlak en spoel het vervolgens af met een vochtige spons. Je zult merken dat de vlekken gemakkelijk te verwijderen zijn en dat je muren nu sprankelen. Zorg ervoor dat je het product goed uitspoelt om te voorkomen dat er resten achterblijven die het schilderwerk kunnen beschadigen .

Lees ook  Hoe maak je een glazen of kristallen kandelaar schoon?

Gebruik zwarte zeep en witte azijn om plafonds schoon te maken

Er is een eenvoudige, milieuvriendelijke oplossing om plafonds schoon te maken: zwarte zeep en witte azijn . Om te beginnen heb je een emmer met 3 liter heet water en 15 cl zwarte zeep nodig. Voeg vervolgens 15 cl witte azijn toe aan het mengsel. Meng de ingrediënten goed. Gebruik een vochtige spons gedrenkt in deze oplossing om je plafond schoon te maken. Was het oppervlak voorzichtig met ronddraaiende bewegingen en gebruik een spons om hardnekkige vlekken te verwijderen. Als je klaar bent met het schoonmaken van je plafond, spoel het dan af met schoon water en droog het grondig af met een zachte doek. Zo is je plafond schoon en glanzend! Als je plafond erg vies of vet is, kun je een gespecialiseerd schoonmaakmiddel gebruiken.

Gebruik citroensap en zout om vlekken van muren te verwijderen

Citroensap en zout zijn natuurlijke producten die je kunt gebruiken om vlekken van muren te verwijderen. We raden aan om een mengsel van citroensap en zout te gebruiken om het oppervlak van de vlekken schoon te maken. Meng hiervoor een deel citroensap en een deel zout. Breng dit mengsel aan op de vlek, laat het een paar minuten intrekken en veeg het daarna af met een vochtige doek. Dit recept is niet alleen makkelijk te gebruiken, het is ook zuinig. Door deze zelfgemaakte tips te volgen, heb je geleerd hoe je je muren en plafonds op een milieuvriendelijke manier kunt schoonmaken en wassen, zonder schadelijke chemicaliën te gebruiken. Dankzij deze methoden heb je een schoon en gezond interieur, met respect voor het milieu!

Lees ook  Kerstbomen: de meest resistente variëteiten om uit te kiezen om er tot 2024 van te genieten

Related post