Hoe verdeel je je bieslook zodat je eindeloos veel bieslook in de moestuin hebt en hele rigoureuze planten hebt?

Leer hoe je bieslookplanten kunt verdelen voor optimale resultaten. Bekijk onze tuintips en leer hoe je sterke, gezonde bieslook kunt kweken door de plant te verdelen.

Wilt u mooie bieslook voor uw tuin ? U bent op de juiste plek! In dit artikel leggen wij je uit hoe je je bieslook kunt verdelen om zeer stevige planten te krijgen.

Bieslook is een winterharde en gemakkelijk te kweken plant en zeer nuttig om uw gerechten op smaak te brengen. Dankzij deze paar tips behaal je zonder al te veel moeite een prachtig resultaat!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @inakamoestuin

Wat zijn bieslook?

Bieslook is een zeer populair aromatisch kruid dat naar uien smaakt. Het wordt vaak gebruikt om salades, sauzen en stoofschotels op smaak te brengen. Hoewel het in de handel gedroogd of vers kan worden gekocht, kan het gemakkelijk thuis worden gekweekt en is het relatief gemakkelijk te verzorgen. Het is een meerjarige plant die zich voortplant door deling en die door uw tuin kan worden vermeerderd om een stukje bieslook te creëren dat elk jaar zal bloeien.

Waarom je bieslook verdelen?

Bieslook is een meerjarige plant, wat betekent dat ze meerdere jaren kunnen leven en zich zelfs kunnen vermenigvuldigen. Het verdelen van bieslook is daarom noodzakelijk om de kracht ervan te behouden en de gewassen te vernieuwen . Bovendien biedt het een grotere hoeveelheid planten, waardoor er het hele jaar door van kan worden genoten in de keuken. Bovendien is het gemakkelijk te verdelen , wat zeer voordelig is voor beginnende tuinders. Een extra reden om je bieslook te verdelen is dat het de wortels van de planten de kans geeft zich te verspreiden en te groeien voor een grotere opbrengst. Het is ook mogelijk dat de wortels elkaar gaan overlappen of uitdrogen en dat de plantengroei begint te vertragen, wat kan worden tegengegaan door de bieslook te verdelen.

Lees ook  Onze 4 beste tips tegen verspilling in de keuken!

Hoe verdeel je je bieslook?

Het proces van het verdelen van bieslook is heel eenvoudig en snel. Je hebt een snoeischaar nodig, een pot of krat , een mengsel van potgrond en compost en een beetje water om het mengsel te bevochtigen. Selecteer om te beginnen een krachtig bosje bieslook dat al minstens zes maanden groeit en gezond is. Gebruik vervolgens de snoeischaar om de klomp in verschillende delen te knippen, waarbij u erop let dat u de wortels niet afsnijdt. Gebruik de snoeischaar ook om bij recent afgeknipte bosjes de stelen zo af te knippen dat ze niet groter worden dan 10 cm. Nu kunt u de pot of het krat klaarmaken . Vul hem met potgrond en compost en voeg een beetje water toe om hem vochtig te maken. Plaats vervolgens de pas gesneden bosjes in het mengsel en geef ze grondig water . Je kunt ook nieuwe bosjes bemesten , vooral als deze niet worden voorzien van voedingsstoffen uit de grond. Houd er echter rekening mee dat te veel bemesting uw planten kan doden! Hier zijn enkele tips om uw bieslookplanten te beschermen:

  • Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is , omdat overtollig vocht de wortels kan beschadigen.
  • Pas de watergift zo aan dat de grond licht vochtig is , maar niet kletsnat.
  • Geef uw bieslook geen water in direct zonlicht , omdat dit de bladeren kan verbranden.
  • Probeer uw bieslook één keer per maand te bemesten met een verdunde vloeibare meststof.
Lees ook  Hoe verleng je de bloei van vaste planten in de tuin?

Enkele tips om uw bieslookplanten te beschermen

Om uw bieslookplanten te beschermen is het essentieel om ze onder optimale omstandigheden te kweken. Bieslook verdraagt geen extreme temperaturen en heeft een goede drainage nodig. Je moet het ook beschermen tegen insecten , vooral slakken. Om dit te doen, wordt aanbevolen om plantenvallen rond de planten te plaatsen en indien nodig een biologisch insecticide te gebruiken. Zodra de planten zijn gegroeid, moeten ze regelmatig worden bewaterd . Je moet ook oppassen dat je niet te veel water geeft, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Daarnaast is het belangrijk om de planten minimaal één keer per jaar te bemesten , zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Het is ook raadzaam om de grond rond de planten te bedekken met een organische mulch zoals compost of mest. Dit helpt verdamping te voorkomen en helpt het bodemvocht te reguleren. Vergeet ten slotte niet om uw planten regelmatig te snoeien , zodat ze gezond en productief blijven. Met deze tuintips kunt u uw bieslook verdelen en zeer stevige planten verkrijgen. Als u eenmaal weet hoe u bieslook moet verdelen, kunt u het proces naar wens herhalen en uw tuin versieren met gezonde planten. Aarzel niet om uw ervaringen te delen met andere tuinliefhebbers!

Lees ook  Wat is de ideale temperatuur in een kas in de winter?

Related post