Hoe vouw je je ondergoed volgens Marie Kondo?

Verbeter je dagelijkse leven met deze zelfgemaakte tips voor het opvouwen van je ondergoed volgens de Marie Kondo-methode. Ontdek hoe u ze eenvoudig kunt opbergen en ruimte kunt besparen in uw kast.

We horen steeds meer over de opruimmethoden van Marie Kondo. Als je op zoek bent naar een manier om je ondergoed te organiseren en efficiënt op te bergen, dan is dit artikel iets voor jou! Je vindt er zelfgemaakte tips om je ondergoed volgens de principes van Marie Kondo op te vouwen en optimaal te bewaren. Dus, klaar om te leren hoe je je ondergoed kunt vouwen volgens Marie Kondo?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Underwell.co (@underwell.co)

Wat is de vouwmethode van Marie Kondo?

Marie Kondo is een Japanse organisator en schrijfster, die haar ‘KonMari’-opruimmethode heeft ontwikkeld. Dit is een kledingvouwsysteem dat ruimte bespaart door ze plat in de lade te stapelen. Volgens deze methode moet elk stuk worden gevouwen, waarbij het zijn natuurlijke vorm behoudt en het weer op zichzelf vouwt. Je begint met het vouwen van de ene kant en vouwt vervolgens de andere kant zodat het stuk mooi gestreken wordt. Zodra het kledingstuk is opgevouwen, plaatst u het op een verticale stapel, waardoor de artikelen optimaal georganiseerd en beter zichtbaar zijn.

Hoe ondergoed opvouwen?

Het opvouwen van ondergoed volgens de Marie Kondo-methode is heel eenvoudig en snel. In het bijzonder wordt aanbevolen om het ondergoed in drie delen te vouwen voordat u het oprolt . Om dit te doen, spreidt u het ondergoed uit op een tafel of bed. Plaats het breedste gedeelte naar boven. Vouw de onderkant van het kledingstuk naar het midden en vouw vervolgens de zijkanten naar het midden om een vierkant of rechthoek te vormen. Rol het ondergoed vervolgens voorzichtig van onder naar boven. Je ondergoed is dan klaar om in lades of kasten te worden opgeborgen. Deze techniek is niet alleen praktisch om ruimte te besparen, maar zorgt er ook voor dat kleding netjes en gemakkelijk te vinden is.

Lees ook  Visuele test: Zou jij kunnen identificeren hoe de piramide er van bovenaf uitziet?

Waarom de methode van Marie Kondo adopteren?

De methode van Marie Kondo is zeer praktisch en bijzonder effectief voor het organiseren en opbergen van kleding. Deze methode bespaart inderdaad ruimte in uw kledingkast en maakt het gemakkelijker om kleding te vinden. Bovendien is het vouwen volgens de Marie Kondo-methode heel snel en gemakkelijk te doen. Om deze reden is het mogelijk om al uw kleding in korte tijd en zonder vermoeidheid op te vouwen. Ook het vouwen volgens de Marie Kondo-methode biedt extra voordelen. Door kleding op deze manier te vouwen, is het inderdaad mogelijk om:

  • bewaar uw kleding door kreuken te vermijden;
  • optimaliseer de capaciteit van uw kast;
  • gemakkelijk toegang tot zijn verschillende kleding.

Daarom blijkt vouwen volgens de Marie Kondo-methode erg praktisch en nuttig bij het opbergen van kleding. Hiermee kunt u uw garderobe organiseren en tijd besparen. Zoveel voordelen die ervoor zorgen dat deze methode zeer gewaardeerd wordt en door een groot aantal gebruikers wordt toegepast.

Lees ook  Vind in recordtijd de 6 verschillen tussen deze twee besneeuwde wintertaferelen!

Hoe bewaart u uw opgevouwen ondergoed?

Als je je ondergoed netjes opgevouwen en altijd schoon wilt houden, kun je het beste opbergdozen gebruiken. Je kunt ze in elke woonwinkel vinden, en er zijn zelfs dozen die speciaal zijn gemaakt om ondergoed in te verstoppen. Deze zijn eenvoudig te monteren en kunnen in uw kledingkast of kleedkamer worden geplaatst. Ze zijn perfect voor het organiseren en opbergen van ondergoed op basis van kleur, maat en type. Als je weinig ruimte hebt, kun je ook hangende organizers gebruiken. Deze organizers hebben speciale vakken waar verschillende soorten ondergoed in passen en voorkomen dat ze kreuken of vuil worden. Je hebt ook de mogelijkheid om kasten of lades te gebruiken om je ondergoed op te bergen. Deze methode kan erg praktisch zijn omdat deze niet veel ruimte in beslag neemt en een snelle organisatie mogelijk maakt. Je kunt je ondergoed ook op een hangertje hangen, zodat het zichtbaar is en makkelijk mee te nemen als je op reis of op vakantie gaat. Als je ten slotte veel ondergoed hebt dat niet in een lade past, kies dan voor een waszak die je gemakkelijk kunt opbergen en overal mee naartoe kunt nemen. Waszakken zijn erg praktisch omdat je de was opgevouwen en opgeruimd kunt houden, wat erg belangrijk is als je een opgeruimd en schoon huis wilt hebben. Door de zelfgemaakte tips van Marie Kondo voor het opvouwen van je ondergoed te volgen, krijg je meer georganiseerde opbergruimte en opgeruimde lades. Hierdoor kunt u snel vinden wat u zoekt en beschikt u over een schonere kamer. Het opvouwen van je lingerie is niet heel ingewikkeld, maar het kost wel wat tijd en geduld. Maar als je deze tips opvolgt, heb je al snel perfect georganiseerde lades en netjes opgevouwen ondergoed.

Lees ook  Je visuele perceptie en wat het betekent voor je karakter

Related post