Hoe was je jassen en jassen in de wasmachine, zodat ze als nieuw blijven?

Weten hoe u uw kleding moet verzorgen, is essentieel om ze zo lang mogelijk in goede staat te houden.

Wanneer de winter nadert en de temperaturen beginnen te dalen, komen onze trouwe bondgenoten tegen de kou, donsjassen en jacks, uit de kast.

Het wassen van deze grote voorwerpen kan echter intimiderend zijn: hoe kunnen we voorkomen dat ze hun vorm beschadigen of hun vermogen om ons warm te houden veranderen?

In deze gids zullen we het u onthullen praktische tips om uw donsjassen in de machine te wassen met behoud van hun gloednieuwe uiterlijk.

Of u nu een hardnekkige vlek wilt verwijderen of gewoon uw favoriete jas wilt opfrissen, volg hier onze adviezen en breng uw winterkleding weer tot leven met een efficiëntie die u aangenaam zal verrassen.

Het donsjack of jack voorbereiden voor het wassen

Voordat u de wascyclus start, zorgvuldige inspectie is essentieel. Controleer alle zakken om eventuele voorwerpen te verwijderen.

Sluit alle ritsen en drukknopen om schuren te voorkomen die de stof tijdens het wassen kunnen beschadigen.

Lees ook  Hoe versier je de buitenkant van je huis voor Kerstmis?

Het wordt aanbevolen om het donsjack binnenstebuiten te keren om de buitenkant te beschermen. Om scheuren te voorkomen, doe je het indien mogelijk in een waszak.

Zorg er ook voor dat de capaciteit van uw machine geschikt is voor de grootte van uw jas, zonder deze samen te drukken, waardoor een gelijkmatige reiniging wordt gegarandeerd.

Selectie van het juiste wasprogramma en wasmiddelen

Om een ​​effectieve reiniging te garanderen en tegelijkertijd uw donsjack of jack te behouden, is het van cruciaal belang om een wasprogramma aangepast. Kies voor een fijnwasprogramma op uw wasmachine, waarbij het water niet warmer is dan 30°C.

Het gebruik van een specifiek wasmiddel voor donsartikelen of een milde zeep zonder bleekmiddel wordt aanbevolen om de integriteit van de vulling te behouden.

Vermijd wasverzachters en waspoeders, die de stof en de veren kunnen beschadigen. Een goede reiniging garandeert de duurzaamheid en optimale prestaties van uw kledingstuk.

Droogtechnieken om de kwaliteit van de bekleding te behouden

Na het wassen is een goede droging van cruciaal belang om de integriteit van het product te behouden opvulling. Gebruik een droger met de optie lage temperatuur en voeg tennisballen toe om volume aan het donsjack toe te voegen.

Lees ook  Hoe vaak en hoe moet u het filter van uw wasmachine reinigen? Volg ons advies!

Zorg ervoor dat de kamer volledig droog is om schimmel of slechte geuren te voorkomen. Het wordt ook aanbevolen om de jas regelmatig uit te trekken en uit te schudden, dit helpt om de vulling gelijkmatig te verdelen.

  • Droogtrommel laag
  • Tennisballen voor volume
  • Volledige droogheidscontrole
  • Schud het kledingstuk regelmatig

Verzorgingstips na het wassen voor een langere levensduur

Na het wassen van uw donsjack of donsjack kunt u het met een paar eenvoudige stappen doen het gebruik ervan verlengen. Zorg er eerst voor dat het kledingstuk volledig droog is voordat u het opbergt, om schimmelvorming of nare geurtjes te voorkomen.

Als uw artikel een waterafstotende coating heeft, wordt periodiek opnieuw waterdicht maken aanbevolen om de waterafstotende eigenschappen te behouden.

Bewaar het op een droge, koele plaats, uit de buurt van direct zonlicht, waardoor de stof kan verkleuren. Vermijd hangers die de structuur van de vulling kunnen vervormen, geef de voorkeur aan een vlakke of licht gevouwen opslag.

Lees ook  Hoe lang kun je wasgoed in de machine laten zitten?

Behoud de glans van je winteroutfits

Was je donsjassen enz Jurken Het lijkt misschien een hele klus, maar met de juiste technieken kunt u een opmerkelijke levensduur garanderen. Het is van cruciaal belang om de instructies op het etiket zorgvuldig te volgen en geschikte producten te gebruiken om schade aan de bekleding of kwetsbaar materiaal te voorkomen.

Goed drogen is ook essentieel; het gebruik van tennisballen wanneer u ze in de droger plaatst, helpt het volume van de isolatie te herstellen. Met deze wijze tips zorg je er niet alleen voor dat je winterkleding er als nieuw blijft uitzien, maar zorg je er ook voor dat ze je seizoen na seizoen warm houden.

Related post