IQ-test: Denk je dat je logisch genoeg kunt nadenken om deze wiskundige puzzel op te lossen?

Wees een van de weinige genieën die deze wiskundige puzzel in een mum van tijd oplost!

Bij het oplossen van een wiskundige puzzel gaat het erom je hersenen te stimuleren en je denkvermogen te stimuleren. Dit soort complexe uitdagingen is een leuke manier om te werken aan je wiskundige vaardigheden en je vermogen om problemen op te lossen, hoe complex ze ook zijn. Als het concept je aanspreekt, bekijk dan onze IQ-test van dedag.

IQ test: “Wat is het antwoord op het wiskundige raadsel?

De tijd en moeite nemen om een wiskundige puzzel op te lossen is op vele manieren goed voor je mentale en cognitieve gezondheid. Dit soort puzzels houdt je hersenen scherp en verbetert je wiskundige vaardigheden. Deze uitdaging werkt aan je kritisch denken en logisch problemen oplossen. Tot slot verfrist het je geheugen en stimuleert het je vermogen om informatie vast te houden. Met de fotopuzzel verbeter je zeker je mentale vaardigheden. Het bestaat uit een reeks bewerkingen 1 + 12 = 3, 2 + 23 = 10, 3 + 34 = ? Je moet de onbekende vinden in de derde bewerking . Gebruik hiervoor je logica! Begrijp dat er een concept is dat alle drie de bewerkingen gemeen hebben

Lees ook  Logicatest: daag je IQ uit en raad welke van de glazen als eerste gevuld zal zijn!
© Mirandaonderzoekt

Als je denkt dat je de onbekende kunt vinden, ga er dan voor!

IQ test: het juiste antwoord

Het maakt niet uit hoe lang je erover hebt gedaan om het antwoord te vinden, je hebt al je best gedaan om de subtiliteiten van het gestelde probleem te begrijpen. Nu is het tijd om je antwoord te controleren.

De oplossing

Om deze wiskundige puzzel op te lossen, is het belangrijk om het logische concept te identificeren dat alle drie de bewerkingen gemeen hebben. Door elk element van de vergelijking te onderzoeken, zou je het volgende concept moeten kunnen identificeren: In 1 + 12 = 3, laat 1 + 12 = 1 x (1 + 2) = 1 × 3 = 3. Laten we dit principe controleren in de tweede bewerking: In 2 + 23 = 10, laat 2 + 23 = 2 x (2 + 3) = 2 × 5 = 10. Dit laat zien dat het concept van de eerste bewerking kan worden gecontroleerd in de tweede bewerking. Je kunt het dan toepassen op de vergelijking met een onbekende: 3 + 34 = 3 x (3 + 4) = 3 × 7 = 21 . De onbekende die gevonden moet worden is dus het getal 21. Dit leidt tot de derde vergelijking: 3 + 34 = 21.

Lees ook  Wiskunde test: bewijs je probleemoplossende vaardigheden door deze vergelijking op te lossen!
© Mirandaonderzoekt

Als je dit resultaat hebt weten te vinden, betekent dit dat je uitstekend logisch wiskundig kunt redeneren. Je hersenen zijn scherp en weten hoe je problemen moet oplossen, en je intelligentie is des te groter als je in staat was om in de kortst mogelijke tijd te slagen. Aan de andere kant, als het je niet is gelukt, maak je dan geen zorgen! Je kunt je hersenen heel goed stimuleren zodat ze weer een beter denkniveau krijgen. Probeer onze andere IQ-tests om je kritische denkvermogen aan te scherpen.

Related post