IQ-test: Heb je een voldoende stevige wiskundige basis om deze vergelijking op te lossen?

Het is tijd om je intelligentieniveau te testen door het antwoord op deze opdracht te vinden in minder dan 20 seconden!

Is het aangaan van complexe uitdagingen een van je favoriete bezigheden? Hou je van moeilijkheden en uitdagingen? Zo ja, dan zul je dol zijn op de wiskundequiz van vandaag. Het zal je niet alleen helpen je hersenen te pijnigen, het zal je ook helpen te ontspannen tussen de opdrachten door.

IQ test: “Wat is de oplossing van de vergelijking?

Over het algemeen zijn wiskundige puzzels een leuke manier om je hersenen te laten werken en je cognitieve vaardigheden te verbeteren. Ze geven je de vaardigheden die je nodig hebt om een probleem gemakkelijker en sneller op te lossen. Niet iedereen heeft echter het vermogen om ze in de kortst mogelijke tijd op te lossen. Om zo’n prestatie te leveren, moet je de tijd nemen om de vergelijking volledig te begrijpen, zodat je de valkuilen kunt herkennen en weet welke aanpak of methode je moet kiezen. Zorg ervoor dat je de onderdelen zorgvuldig analyseert, zodat je de vergelijking kunt vereenvoudigen! Voor de test van vandaag moet je het antwoord vinden op de bewerking 544 ÷ 8 × 4 + 2 = ?

Lees ook  Observatietest: Test je observatievaardigheden met deze visuele test!
© Mirandaonderzoekt

Je moet je wiskundige vaardigheden gebruiken om het eindproduct te vinden. Als je een goede kennis hebt van wiskundige formules, zal dit kinderspel zijn, maar sta ons toe om een extra moeilijkheid op te werpen. We vragen je om deze IQ-test in minder dan 20 seconden op te lossen.

IQ test: het juiste antwoord

Wat is je antwoord na 20 seconden? Denk je dat je de juiste oplossing hebt gevonden? Ontdek het antwoord hieronder om er zelf achter te komen.

De oplossing

Om de bewerking 544 ÷ 8 × 4 + 2 = ? op te lossen, is het van vitaal belang om de PEMDAS bewerkingsvolgorde regel te kennen. Zonder dit concept zul je niet in staat zijn om het juiste resultaat te vinden. In het bijzonder is het een wiskundig concept dat voorrang geeft aan berekeningen: eerst de Haakjes en Exponenten, dan de Vermenigvuldigingen en Delen van links naar rechts en ten slotte de Optellingen en Aftrekkingen van links naar rechts. Als je dit principe toepast op onze vergelijking, moet je dus voorrang geven aan vermenigvuldigingen en delen. Er staan geen Haakjes of Exponenten in. Dus je hebt 544 ÷ 8, wat 68 oplevert. Vermenigvuldig dit vervolgens met 4 om 272 te krijgen, en tel er 2 bij op om 274 als eindproduct te krijgen. Concreet hebben we : 544 ÷ 8 × 4 + 2 = 68 × 4 + 2 = 274.

Lees ook  Logische test: Vind de 4-cijferige code in minder dan 60 seconden!
© Mirandaonderzoekt

Het vinden van 274 betekent dat je geslaagd bent voor de IQ-test en goede cognitieve vaardigheden hebt. Je kunt het goedmaken met onze andere intelligentie- en logicatests. Deze zullen je helpen je IQ te verhogen en je vermogen om complexe problemen op te lossen te verbeteren.

Related post