IQ-test: Heb jij een logische geest? Los de wiskundequiz op om erachter te komen!

Bewijs je wiskundige intelligentie door dit raadsel in een mum van tijd op te lossen!

Houd jij ervan om complexe uitdagingen aan te gaan en je complexen te testen? Je zult genieten van deze wiskundetest . Het oplossen ervan is een manier om je hersenen te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen. Het houdt je geest actief en vergroot je intelligentie, ongeacht je leeftijd.

IQ-test: “Wat is het antwoord op de wiskundige vergelijking?” »

Wiskundige uitdagingen zijn een goede manier om zowel je logisch denken als je kritisch denken te stimuleren. Ze dagen je uit om het aangeboden materiaal te analyseren en je wiskundige kennis toe te passen om het juiste antwoord te geven. Om de voordelen ervan te verifiëren, verwarm je hersenen en ontdek het raadsel van de dag! In de getoonde afbeelding heb je de volgende rekenkundige vergelijking: 17-16 4+9-25 5 = ? Deze operatie lijkt op het eerste gezicht eenvoudig.

Lees ook  Deze 4 dierenriemtekens moeten deze tips volgen voor 20 oktober!
© Ritm

Er zijn echter valkuilen die alleen mensen met een goede basis in de wiskunde kennen. Als u de regels en formules kent die u moet toepassen, kunt u deze gemakkelijk overwinnen. U zult echter snel moeten zijn. Om uw analytische vaardigheden zo goed mogelijk te testen, stellen wij u een tijdslimiet. In het bijzonder moet u het antwoord binnen 20 seconden geven. Deze uitdaging presenteert zichzelf als een kans om je hersenen te trainen, je cognitieve vaardigheden te verbeteren en je IQ te verhogen.

IQ-test: het juiste antwoord

Je seconden zijn voorbij en het is tijd om erachter te komen of je de wiskundige vergelijking correct hebt opgelost. Ontdek hieronder de exacte oplossing om erachter te komen.

De oplossing

Om het antwoord op de bewerking 17-16 4+9-25 5 te vinden, moet u de PEMDAS-bewerkingsvolgorderegel toepassen. Dit verwijst naar de voorrangsregels voor haakjes, exponenten, vermenigvuldigen en delen die van links naar rechts gaan, en optellen en aftrekken die ook van links naar rechts gaan. Zoals u kunt zien, heeft onze vergelijking geen haakjes of exponenten. Aan de andere kant kun je zien dat er van links naar rechts vermenigvuldigings- en delingstekens staan. Deze operaties hebben prioriteit. Dat betekent dat je eerst 16 door 4 moet delen, met als resultaat 4. Deel vervolgens 25 door 5, wat je 5 geeft. Daarna kun je de overige optellingen en aftrekkingen uitvoeren, namelijk: 17-16÷4+9-25÷5= 17 – 4 + 9 – 5 = 17

Lees ook  Logicatest: meet uw IQ door het juiste kopje koffie te kiezen!
© Ritm

Als je er 17 hebt gevonden , gefeliciteerd, dan heb je een goed niveau van intelligentie en een zeer goede wiskundige basis. Bovendien beschik je over een voldoende kritische en scherpe geest om binnen de gestelde tijd de oplossing te vinden. Anders nodigen we je uit om te oefenen met onze andere IQ-tests. Als je deze uitdaging leuk vond, deel hem dan met je vrienden en familie.

Related post