IQ-test: Je hebt 20 seconden om deze snelle wiskundequiz op te lossen!

Test je wiskundevaardigheden door deze vergelijking snel op te lossen!

Herinner jij je de wiskundige concepten die je op school hebt geleerd? Om daar achter te komen, moet je deze IQ-test doen! Je zult je geheugen moeten gebruiken en je rekenvaardigheden moeten toepassen. Deze uitdaging is een geweldige manier om je hersenen te trainen en wat tijd te nemen om te ontspannen.

IQ test: “Wat is de oplossing van de wiskundige vergelijking?

Wiskundige uitdagingen bieden veel voordelen voor degenen die ze proberen op te lossen. Ten eerste nemen ze de druk weg. Proberen het antwoord te vinden verbetert je denkvermogen en versterkt je wiskundige kennis. Bovendien is het een uitstekende geheugenoefening en een effectieve manier om aan je kritisch denken te werken. Over het algemeen betekent het aangaan van een wiskundige uitdaging dat je je mentale behendigheid aanscherpt. Om dit te bewijzen, nodigen we je uit om het antwoord te vinden op de vergelijking 88 ÷ 4 x (6 + 9) = ?

Lees ook  Wiskunderaadsel: Test je IQ door deze uitdaging op te lossen met slechts 2 wedstrijden!
© Mirandaonderzoekt

 

Op het eerste gezicht lijkt de bewerking eenvoudig. Je kunt het echter alleen oplossen als je de componenten van de vergelijking zorgvuldig analyseert. Door ze zorgvuldig te bestuderen, krijg je een algemeen begrip van de bewerking. Om voor deze test te slagen, geven we je 20 seconden . Dat is meer dan genoeg tijd om je waarde en vaardigheid te bewijzen. Probeer het! Deze uitdaging zal je hersenen stimuleren en geleidelijk je IQ verhogen.

IQ test: het juiste antwoord

Na de 20 seconden is het tijd om de balans op te maken. Heb je het juiste antwoord op de vergelijking gevonden? Om daar achter te komen, nodigen we je uit om de oplossing te ontdekken.

De oplossing

Het antwoord op de bewerking 88 ÷ 4 x (6 + 9) = ? wordt verkregen door het toepassen van een wiskundig concept dat bekend staat als de PEMDAS volgorde van bewerkingen regel. Dit principe bestaat uit het respecteren van een volgorde van prioriteit voor de bewerkingen, dat wil zeggen haakjes en Exponenten eerst, Vermenigvuldigen en Delen van links naar rechts, en Optellen en Aftrekken ook van links naar rechts. Als je kijkt naar de vergelijking die moet worden opgelost, kun je duidelijk zien dat deze geen exponenten heeft, maar een haakje. Dus wat je eerst moet doen, is daar beginnen. Je hebt (6 + 9) = 15, dus de bewerking kan de volgende vorm aannemen: 88 ÷ 4 x 15 = ? Zoals je ziet, hoef je alleen nog maar te vermenigvuldigen en te delen. Als je van links naar rechts gaat, is het eindproduct: 88 ÷ 4 x 15 = 22 x 15 = 330.

Lees ook  ontdek de anomalie die verborgen is in dit wintertafereel in minder dan 30 seconden! Ga de uitdaging aan!
© Mirandaonderzoekt

 

Als je berekening 330 oplevert, dan ben je geslaagd voor de IQ-test. Je hebt goede cognitieve vaardigheden en een uitstekende mentale behendigheid, maar je hebt alleen een beetje oefening nodig als je zakt. We hebben meer dan één test om je te helpen je wiskundige vaardigheden aan te scherpen.

Related post