IQ-test: Stimuleer je verbeelding en intelligentie met dit onconventionele wiskundige raadsel!

Dit is een leuk wiskunderaadsel om op te lossen, maar het vereist wat mentaal werk, dus kun jij deze uitdaging voltooien?

Wist je dat? Het oplossen van wiskundige puzzels kan het kritisch denken, het oplossen van problemen en het logisch redeneren verbeteren. Het is ook een manier om je verbeelding en creativiteit aan het werk te zetten en zo je intelligentie te stimuleren. Daarom nodigen we je vandaag uit om een buitengewone uitdaging aan te gaan. Ontdek het in de afbeelding hieronder.

Wiskundige test: “Hoeveel is 44?

Als 11=5, 22=20 en 33=45, wat is 44 dan waard? Dat is de wiskundequiz van vandaag.Probeer de logica te achterhalen die in deze rekenkundige reeks wordt gebruikt om tot het juiste antwoord te komen.

© Mirandaonderzoekt

 

Om jezelf de best mogelijke kans te geven, raden we je aan om je goed te concentreren. Neem ook de tijd om de quiz en alle details van de vragen te begrijpen. Probeer ook verschillende benaderingen – soms kan achteruit werken of trial and error je naar de oplossing leiden. En vooral: sta niet onder druk! Om dit wiskundige probleem op te lossen, heb je een tijdslimiet. Je hebt een tijdslimiet van 30 seconden. Als je de puzzel echter niet binnen 30 seconden kunt oplossen, blijf dan spelen tot je een resultaat hebt waar je tevreden mee bent voordat je naar de oplossing kijkt.

Lees ook  Visuele puzzel: Vind de vierpuntige ster verborgen in deze figuur

IQ test: Het juiste antwoord

De oplossing

Dit is de logica die je moest volgen om het juiste antwoord te krijgen in deze wiskunde-uitdaging. Vermenigvuldig elk cijfer van de eerste term met elkaar en vervolgens met 5 als volgt: 11 = 1x1x5 = 5 Zo ook 22 = 2x2x5 = 20 en 33= 3x3x5=45 Vandaar 44 = 4x4x5 = 80. Het te vinden antwoord was dus 80.

© Mirandaonderzoekt

 

Is het je gelukt om dit probleem op tijd op te lossen? Goed gedaan als dat gelukt is. Zo niet, maak je dan geen zorgen. Alleen al het feit dat je deze uitdaging bent aangegaan, heeft je geest verfrist en je IQ verhoogd. Regelmatige mentale oefening is essentieel voor het verbeteren van je wiskundige probleemoplossende vaardigheden. Gelukkig hoef je niet langer je tijd te verdoen met het zoeken naar andere hulpmiddelen. Op onze site vind je allerlei puzzels om regelmatig te oefenen. Aarzel niet om er het grootste deel van je vrije tijd aan te besteden om je intelligentie te ontwikkelen!

Related post