Is de avocadoboom bang voor vorst? Hoe deze plant goed te houden in de winter? 3 tips om hem te beschermen tegen de kou

Als de winter komt, de tuinmannen beginnen zich misschien zorgen te maken over de verwoestingen van de vorst op hun gewassen.

De avocadoboom is bijzonder gevoelig en vereist speciale aandacht om het te beschermen tegen temperaturen onder het vriespunt.

Gelukkig geeft dit artikel je er vier tips om uw avocadoboom te beschermen tegen vorst tijdens het koude seizoen.

Waarom is de avocadoboom bang voor vorst?

De avocadoboom is een van de bomen die het meest gevoelig zijn voor vorst en lage wintertemperaturen. Zodra de temperatuur onder de 10°C daalt, begint de plant onherstelbare schade op te lopen.

Het blad begint geel te worden en het kan zelfs zijn bloemen en/of vruchten verliezen. Als gevolg hiervan kan een temperatuur onder de 5°C fataal zijn voor de plant, met het risico op volledige dood. Wel moet opgemerkt worden dat zogenaamde “winterharde” rassen beter bestand zijn tegen lage temperaturen en daardoor minder kans hebben om af te sterven bij vorst.

Vorst kan fruitbomen ernstig beschadigen, vooral avocado’s, die gevoelig zijn voor kou. Dit is de reden waarom tuinbezitters meer waakzaamheid en voorbereiding moeten betrachten om ervoor te zorgen dat hun planten de winter overleven.

Om het behoud van een avocado-boom Als u gedurende deze periode in goede gezondheid verkeert, is de eerste stap het zorgvuldig kiezen van uw locatie. Het is belangrijk om een ​​plek te vinden die beschut is tegen koude wind en tocht. Daarnaast heeft de plant voldoende zonlicht nodig om gezond te blijven.

Lees ook  welke meststof en hoe gebruik je deze?

Zodra u de juiste locatie heeft gevonden, moet u deze tegen de elementen beschermen. Er zijn verschillende opties, zoals polypropyleen dekzeilen of winterzeilen, die rond de boom kunnen worden geïnstalleerd om deze te beschermen tegen kou en neerslag.

Zodra de bescherming is geïnstalleerd, moet u er ook aan denken om tijdens de wintermaanden de grond rond de avocadoboom regelmatig water te geven. Als u ten slotte merkt dat de bladeren geel zijn of meer vallen dan normaal, kan het nuttig zijn om een ​​speciaal voor hen ontworpen meststof toe te passen. fruitbomen.

De beste tips om de avocadoboom te beschermen tegen vorst

Hoewel de avocadoboom een ​​resistente plant is, vormt vorst er toch een gevaar voor. Om het te behouden, zijn er een hele reeks tips en oplossingen die u kunt implementeren.

Allereerstis het essentieel om de gevoeligheid van avocadoboomvariëteiten te kennen: sommige zijn toleranter dan andere voor lagere temperaturen. Dan is het raadzaam om dat te doen bijvoorbeeld beschermingen aanbrengen :

  • Installeer dekzeilen op de bomen om ze te beschermen;
  • Mulch de grond om warmte te behouden;
  • Plaats overwinteringszeilen of mulch.
Lees ook  Wat is de ideale temperatuur in een kas in de winter?

Ten slotte moet je de temperatuur in de gaten houden: een verwarmde schuilplaats kan handig zijn als de temperatuur te laag wordt.

Acties die u moet ondernemen om uw avocadoboom in goede gezondheid te houden

Om de avocadoboom gezond te houden, moeten er regelmatig verschillende acties worden uitgevoerd. Allereerst is het belangrijk om de plant goed water te geven. Het heeft inderdaad water nodig om zich goed te ontwikkelen en te groeien.

In de winter, moet aan het eind van de dag water worden gegeven om te voorkomen dat de wortels voor de nacht de tijd hebben om te drogen. Het is ook belangrijk om de avocadoboom te snoeien, dat wil zeggen om dode of zieke takken te verwijderen om de verspreiding van ziekten te voorkomen.

Ten slotte is het raadzaam om de avocadoboom elk jaar te bemesten, zodat de vruchten die groeien goed gevoed en smakelijk zijn.

Om de avocadoboom in de winter tegen vorst te beschermen, zeker tips en praktijken kunnen worden geïmplementeerd. Het is belangrijk om de boom verstrekken En omgeving afgestemd op zijn behoeften, zodat hij kan gedijen.

Door deze vier tips te volgen, weet je zeker dat je de gezondheid en levensduur van je avocadoboom garandeert.

Related post