Kun jij het antwoord op deze wiskundige vergelijking in slechts 20 seconden geven?

Een wiskundige puzzel is ontworpen om uw denkvermogen te testen en rekenproblemen op te lossen.

Dit is een soort raadsel dat je cognitieve vaardigheden kan verbeteren en je daarbij kan afleiden.

Degene die wij u vandaag aanbieden, zal uw hersenen aan het werk zetten en uw analytische vaardigheden testen.

IQ-test: “Hoeveel is 284 ÷ 4 × 6 + 9 =?” »

Raadsels Wiskunde is een manier om je hersenen te stimuleren terwijl je plezier hebt. Ze testen uw vermogen om problemen op te lossen onder tijdsdruk. Om het antwoord gemakkelijk te vinden, moet je aandacht besteden aan de componenten van de vergelijking.

Als u een solide basis in wiskunde heeft, zult u gemakkelijk weten hoe u de operatie moet aanpakken.

In de afbeelding van vandaag zie je een reeks getallen die gecorreleerd zijn door wiskundige tekens (284 ÷ 4 × 6 + 9 = ?). Als je er goed naar kijkt, zul je zien dat het een vrij eenvoudig probleem is.

Lees ook  5 sterrenbeelden beïnvloed door een belangrijke planetaire uitlijning

© Radiotips

U hoeft alleen maar de berekeningen uit te voeren door enkele basisconcepten toe te passen. U heeft 20 seconden de tijd om de handeling uit te voeren en het eindproduct te produceren.

Dankzij deze uitdagingzult u uw intellectuele niveau, uw mentale behendigheid en uw snelheid bij het oplossen van vergelijkingen kunnen meten.

IQ-test: het juiste antwoord

Over het algemeen is 20 seconden ruim voldoende om het probleem op te lossen. Als je een goede kennis hebt van rekenkundige principes, heb je zeker het juiste antwoord gevonden. Maar laten we voor de zekerheid samen de oplossing van deze IQ-test ontdekken.

De oplossing

U zult gemakkelijk het exacte antwoord op deze vergelijking kunnen vinden als u de regel van PEMDAS-operatieorders kent. Dit is een principe van de volgorde van prioriteit van bewerkingen: eerst haakjes en exponenten, dan vermenigvuldigen en delen (van links naar rechts) en ten slotte optellen en aftrekken (van links naar rechts).

Lees ook  Wat zag je als eerste? Jouw keuze zal onthullen of je egoïstisch bent of op anderen gericht bent

Daarom moet u bij de bewerking 284 ÷ 4 × 6 + 9 = ? beginnen met het berekenen van de delingen en vermenigvuldigingen, beginnend vanaf de linkerkant.

Je hebt dus 284 ÷ 4 = 71. Vervolgens moet je dit resultaat 71 vermenigvuldigen met 6. Je krijgt dan 426. Voltooi de bewerking door de resterende optelling te maken: 426 + 9 = 435.

Het eindproduct is dus: 284 ÷ 4 × 6 + 9 = 435.

© Radiotips

Heb je dit resultaat behaald? Als dat zo is, betekent dit dat u over goede kritische denkvaardigheden beschikt en over een goede kennis van wiskundige concepten beschikt. Bovendien is je geest scherp genoeg om allerlei soorten puzzels op te lossen.

Aan de andere kant: wees niet teleurgesteld als u het product dat u zoekt niet hebt kunnen vinden. U hoeft alleen maar uw rekenvaardigheden aan te scherpen en uw wiskundige kennis op te frissen.

Lees ook  Invloed van de zon en de koningin der bekers

Om dit te doen, kun je je hersenen oefenen en stimuleren met onze andere IQ-tests.

Related post