Lukt het jou om de vergelijking binnen 20 seconden op te lossen?

Uitdagingen Heeft wiskunde u altijd gefascineerd? Houd je van uitdagingen en moeilijke vergelijkingen om op te lossen? Je zult het zeker leuk vinden deze IQ-test.

Hiermee worden uw rekenvaardigheid en uw kennis van rekenen getest. Salarisverhoging deze uitdaging is een goede manier om je hersenen te oefenen en je intelligentie te stimuleren.

IQ-test: “Wat is de oplossing van de wiskundige vergelijking 53-6 ÷ 2+7-39 ÷ 3 =?” ? »

Wiskundetoetsen zijn ongetwijfeld een goede manier om je kennis over het onderwerp te testen of op te frissen. Ze gebruiken niet alleen je geheugen, maar vereisen ook een logische en kritische geest. Je moet de juiste methode vinden en toepassen om de oplossing voor de uitdaging te vinden. Dit is vooral het geval bij deze vergelijking.

Lees ook  Invloed op liefde en emotionele transformatie voor bepaalde astrologische tekens

In de afbeelding heb je de volgende bewerking: 53-6 ÷ 2+7-39 ÷ 3= ? Als je het op het eerste gezicht bekijkt, lijkt het misschien gemakkelijk, zelfs kinderachtig, om op te lossen. Dit is echter niet het geval. Dit is een redelijk complexe vergelijking.

© Radiotips

Om het juiste antwoord te vinden, laat hij je kennismaken met bepaalde wiskundige principes. Bovendien is de oplossingstermijn van 20 seconden maakt uw taak nog moeilijker. Door deze uitdaging aan te gaan, test je je cognitieve vaardigheden en je snelheid bij het oplossen van vergelijkingen.

IQ-test: het juiste antwoord

Wat is uw antwoord, na de toegewezen twintig seconden? Denk je dat je gelijk had? Ontdek hieronder de oplossing van deze intelligentietest.

De oplossing

De oplossing kan alleen worden verkregen als je een bepaald wiskundig principe kent. Deze omvatten de regel voor PEMDAS-bewerkingsorders. Dit stelt een volgorde van prioriteit van de bewerkingen vast: eerst haakjes en exponenten, dan vermenigvuldigen en delen van links naar rechts, en tenslotte optellen en aftrekken, altijd van links naar rechts.

Lees ook  Grote astrale gebeurtenis op 8 december 2023 met gevolgen voor drie sterrenbeelden

Als je naar de op te lossen vergelijking kijkt, zul je zien dat deze geen haakjes of exponenten bevat. Aan de andere kant zie je dat er een verdeling in zit.

Hiermee moet u dan uw berekening starten. Deel 6 door 2 en je hebt 3. Deel 39 door 3 en je krijgt 13. Dan formuleer je de vergelijking als volgt: 53-3+7-13.

Het enige dat overblijft is een kwestie van optellen en vermenigvuldigen. Als eindresultaat heb je precies 44.

© Radiotips

Als je dit getal hebt gevonden, betekent dit dat je nog steeds een zeer goede wiskundige basis hebt. Bovendien heb je een geest die scherp genoeg is om in minder tijd te slagen dan nodig is.

Als je daarentegen faalde, maakt het niet uit. Om uw rekenvaardigheden te verbeteren, hoeft u alleen maar te oefenen. We hebben verschillende andere IQ-tests die u kunnen helpen uw intelligentie te vergroten.

Related post