ontdek een snel en eenvoudig recept!

Makkelijk te maken, je hebt alleen nodig enkele ingrediënten om dit heerlijke gerecht te bereiden. Naast dat het gezond is, is dit gerecht dat ook perfect voor avondmaaltijden of voor een geïmproviseerd aperitief. Ontdek met dit recept hoe je in een paar eenvoudige stappen een perfecte zalmtartaar maakt.

De ingrediënten voor 4 personen

    • 500 gram zalm
    • 2 limoenen
    • 1 theelepel geraspte verse gember
    • 2 rijpe avocado’s
    • 1 teentje knoflook, gehakt
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1 theelepel zout
    • 2 theelepels gemalen zwarte peper
    • Een paar blaadjes van Frisse munt
    • Een paar granaatappelzaadjes
    • Een paar blaadjes verse bieslook

De voorbereidingsfasen

1. Snij de zalm in kleine blokjes en doe de blokjes in een kom. Pers het sap uit de limoenen en voeg het sap, de gember en de gehakte knoflook toe aan de zalm. Meng de ingrediënten goed.
2. Schil en snijd de avocado in kleine blokjes en voeg de blokjes toe aan het zalmmengsel. Voeg de olijfolie, het zout en de gemalen zwarte peper toe en meng goed.
3. Voeg de muntblaadjes, granaatappelpitjes en gehakte bieslook toe en roer voorzichtig om alle ingrediënten goed te mengen.
4. Verdeel de bereiding over vier borden of individuele verrines en serveer op kamertemperatuur.

Lees ook  een makkelijk en lekker recept!

De oorsprong van het recept voor zalmtartaar

De zalmtartaar is een smakelijk en zeer populair gerecht Vandaag. Maar waar komt dit recept eigenlijk vandaan?

In eerste instantie was zalmtartaar niet echt een recept, maar eerder een manier om vis te bereiden. Het idee was om de rauwe vis in hele dunne plakjes te snijden en op die manier te serveren. Deze methode was terg populair in Italië en Spanjewaar vis zeer overvloedig aanwezig was.

Door de jaren heen is deze methode geëvolueerd en getransformeerd in een compleet recept. Om de plakjes rauwe vis te geven, werden groenten en kruiden toegevoegd meer smaak en kleur aan het gerecht. Ook hebben we olijfolie en citroensap toegevoegd om meer smaak aan het gerecht te geven.

Lees ook  Ontdek het recept voor heerlijke gratin dauphinois!

Zalmtartaar is nu een zeer populair gerecht in heel Europa en zelfs over de hele wereld. Het wordt beschouwd als een van de populairste en lekkerste visgerechten.

Related post