Persoonlijkheidstest: Ontdek waar u zich bevindt op de moedschaal

Persoonlijkheidstesten zijn ontworpen om de karakteristieke eigenschappen van een individu te onthullen. Eén daarvan onderzoekt de dichotomie tussen moed en angst en probeert te bepalen waar we binnen dit spectrum vallen.

Deze psychometrische hulpmiddelen bieden inzicht in onze natuurlijke neigingen wanneer we worden geconfronteerd met gevaar en tegenspoed.

Persoonlijkheidstest: Ontdek waar u zich bevindt op de moedschaal - Durf jij je angsten onder ogen te zien?© Radiotips

Wat geven uw handen aan over uw vrijmoedigheid?

Als het het beeld is van handen die als eerste je aandacht trok, jij bent waarschijnlijk het type persoon dat benadert het leven met pragmatisme. Je handelt liever concreet dan dat je verdwaald raakt in emoties, wat kan wijzen op een bepaalde vorm van moed.

Jij bent degene die, wanneer hij wordt geconfronteerd met een moeilijke of beangstigende situatie, de voorkeur geeft Neem de dingen onder controle en een praktische oplossing vinden.

Deze aanpak kan echter soms een onwil verbergen om de problemen onder ogen te zien interne angstenwaarbij de voorkeur wordt gegeven aan actie in plaats van aan introspectie.

Lees ook  Probeer te vinden waar het meetlint verborgen is op deze foto!

Ontdek wat het hart onthult over jouw moed

Degenen die een zagen hart in de eerste plaats hebben de neiging zich te laten leiden door hun emoties en mededogen. Deze gevoeligheid kan zich manifesteren als moed van een bepaald type: het vermogen om openstaan ​​voor anderen en kwetsbaarheid tonen.

Als u het hart als uw eerste keuze heeft, duidt dit erop dat u misschien stoutmoedig bent in persoonlijke relaties en bereid bent risico’s te nemen voor liefde of vriendschap.

Deze zelfde gevoeligheid kan u echter vatbaarder maken voor angst wanneer u te maken krijgt met situaties waarin emoties aan het licht komen of wanneer u te maken krijgt met mogelijke persoonlijke afwijzingen.

Wist je dat ?

Jean-Bertrand Pontalis (15 januari 1924 – 15 januari 2013) was een Franse filosoof, psychoanalyticus en schrijver. Hij werd geboren in Parijs en werd beïnvloed door de existentialistische filosofie en fenomenologie voordat hij zich tot de psychoanalyse wendde.

Lees ook  Evolutie en transformatie: uw op tarot gebaseerde astrologische gids voor de week van 25 september tot 1 oktober 2023

Na zijn studie aan de École Normale Supérieure en de aggregatie van filosofie, ontmoette Pontalis de beroemde psychoanalyticus Jacques Lacan en werd zijn leerling. Hij was sinds 1947 een medewerker van Jean-Paul Sartre en werkte voor het tijdschrift “Les Temps Modernes”.

Hij volgde een opleiding in de psychoanalyse bij Jacques Lacan en sloot zich vervolgens aan bij de Psychoanalytische Vereniging van Parijs. Zijn samenwerking met Jean Laplanche aan Les Vocabulaires de la Psychanalyse (1967), dat een naslagwerk in de psychoanalytische theorie werd, markeerde zijn carrière sterk.

Hoogtepunt: Een van de meest opmerkelijke werken van Pontalis is zijn bijdrage aan het veld van de psychoanalyse via het werk Original Fantasy, Fantasies of Origins, Origins of Fantasy (1964), geschreven met Laplanche.

Deze tekst onderzoekt de grondslagen van fantasie in het onbewuste en de rol ervan in de vorming van de menselijke psyche. Dit werk had een aanzienlijke impact op de daaropvolgende ontwikkeling van psychoanalytische theorieën over fantasie en de oorsprong ervan.

Lees ook  De plant van jouw keuze heeft een geheim over jouw leven te onthullen.

Jean-Bertrand Pontalis werkte ook als docent aan de Universiteit van Paris VII en leidde de collectie Connaissance de l’inconscient in Gallimard. Hij laat een belangrijke erfenis na op het gebied van de psychoanalyse, dankzij zijn theoretische geschriften, maar ook dankzij zijn literaire werken waarin hij de verbanden tussen literatuur en psychoanalyse onderzoekt.

Gefeliciteerd met je duik in het avontuur van zelfontdekking! We hopen dat je genoten hebt van deze kleine innerlijke reis.

Vergeet niet dat er morgen een geheel nieuw zelfonderzoek op je wacht onze website. Kom op, deel deze test met je vrienden voor een beetje plezier samen!

Even een knipoog voordat je weggaat: deze test is er om te lachen en plezier te hebben, zonder wetenschappelijke pretenties. Tot snel !

Related post