Planten die op het balkon groeien en weinig water nodig hebben!

Haal het meeste uit je balkon door planten te kweken die weinig water nodig hebben! Ontdek welke planten ideaal zijn voor je kleine buitenruimte.

De herfst is een ongelooflijk rijk en gevarieerd seizoen: de kleuren, geuren en smaken zijn uniek. Kortere dagen en koeler weer kunnen ertoe leiden dat u binnen blijft, maar dat betekent niet dat uw balkon wordt verwaarloosd! Er zijn planten die onder beperkte omstandigheden goed groeien en niet vaak water nodig hebben. In dit artikel laten we je kennismaken met planten die je gemakkelijk op je balkon kunt laten groeien om je buitenkant tijdens de herfst wat kleur te geven zonder dat je je zorgen hoeft te maken over water geven.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JoyJoy Flowers (@joyjoy_flowers)

Het kiezen van de juiste planten voor uw balkon

Planten zijn erg belangrijk om de binnen- en buitendecoratie te verfraaien. Daarom is het essentieel om de planten voor uw balkon zorgvuldig te kiezen. Het is raadzaam om te zoeken naar soorten die zich goed aanpassen aan de locatie die u heeft, namelijk hun blootstelling, hun zonlicht en hun weerstand tegen klimatologische omstandigheden. Daarnaast moet je rekening houden met het aantal uren zonlicht en de hoeveelheid water die de plant nodig heeft. Je moet ook rekening houden met het type grond dat je hebt en hoe groot de plant zal zijn als hij volwassen is. Er is een grote verscheidenheid aan soorten met verschillende waterbehoeften en minimaal onderhoud. Als u planten kiest die geschikt zijn voor uw balkon, hoeven deze niet vaak water te krijgen. Je kunt het beste kiezen voor soorten die winterhard zijn en gemakkelijk te onderhouden zijn, zoals cactussen of vetplanten. Ze zijn perfect aangepast aan de droge omgeving van het balkon en vereisen zeer weinig water.

Lees ook  effectieve bewateringsstrategieën in de winter

Hoe bespaar je water op het balkon?

Er zijn verschillende manieren om de watergift van planten op een balkon te verminderen. Om te beginnen is het eerste waar u rekening mee moet houden het type plant dat u kiest. Sommige soorten laten veel minder water toe dan andere en zijn daarom perfect voor kleine balkons waar water geven ingewikkeld kan zijn. Vervolgens is het belangrijk om de containers goed te rangschikken, vooral als u potten gebruikt die gemakkelijk kunnen bewegen door wind of zon. Houten kisten zijn erg praktisch omdat ze de grond goed isoleren en de plant beter bestand zijn tegen uitdroging. Tenslotte is het aan te raden om te kiezen voor druppelirrigatie , waardoor de watertoevoer nauwkeurig geregeld kan worden en zo het werk makkelijker wordt.

Wat zijn de voordelen van licht bewaterde planten?

Het balkon is een ruimte waar je in alle seizoenen van de natuur kunt genieten, maar het onderhoud ervan kan soms ingewikkeld zijn. Daarom is het kiezen van planten die weinig water nodig hebben een uitstekende oplossing om zonder al te veel moeite van je terras te kunnen genieten. De voordelen zijn talrijk:

  • Het onderhoud ervan is heel eenvoudig en vereist zeer weinig water.
  • Deze planten hebben geen direct zonlicht nodig en kunnen op een schaduwrijke plek geplaatst worden.
  • Ze zijn zeer goed bestand tegen slecht weer en droogte.
  • Ze zijn geschikt voor alle grondsoorten, zelfs rotsachtig.
Lees ook  Hoe onderhoud je een maculata begonia? De ideale plant voor iedereen die geen groene vingers heeft!

Planten die weinig water nodig hebben, zijn daarom ideaal voor op een balkon. Ze geven uw terras een plantaardig tintje en beperken de onderhoudstijd en -inspanning. Tegenwoordig is er een grote verscheidenheid aan cactussen, wilde bloemen of vetplanten waarmee je kunt genieten van een groen hoekje zonder ze regelmatig water te hoeven geven. Hoe je slecht bewaterde planten op een balkon onderhoudt Het onderhouden van slecht bewaterde planten op een balkon is niet moeilijk. Planten die niet veel water nodig hebben, zijn perfect voor balkons omdat ze beter aangepast zijn aan veranderende weersomstandigheden. Ze kunnen ook in kleine containers groeien, wat erg handig is als je niet veel ruimte hebt. Bovendien zijn deze planten zeer robuust en bestand tegen lange perioden van droogte. Een goede voorzorgsmaatregel voor planten die op een balkon leven, is om ze diep water te geven in plaats van dit regelmatig te doen. Dit zorgt er enerzijds voor dat ze goed gehydrateerd worden en anderzijds verkleint het de kans op schade door stilstaand water. Ook is het belangrijk om het substraat en de toplaag potgrond zorgvuldig te kiezen, zodat de luchtvochtigheid zich niet ophoopt en constant blijft. Ten slotte is het essentieel om de juiste plantensoort voor uw balkon te kiezen. Sommige soorten zijn meer geschikt voor droge, warme klimaten dan andere. Voordat u planten voor uw balkon aanschaft, is het daarom belangrijk om te kijken welke soort het beste groeit met weinig water. Planten die op het balkon groeien en weinig water nodig hebben, zijn een uitstekende keuze voor mensen die niet veel tijd aan plantenverzorging kunnen besteden. Ze bieden een mooie variëteit en hebben relatief weinig onderhoud nodig. Deze planten kunnen zonder veel moeite uw balkon verfraaien en een vleugje groen toevoegen aan uw buitenruimte.

Lees ook  Wat is de beste natuurlijke meststof voor aardbeien?

Related post