spaghetti met pesto!

Spaghetti met pesto is een eenvoudig te bereiden en smakelijk recept, perfect voor lunch of diner. Zodra u de ingrediënten heeft verzameld, hoeft u alleen maar een paar eenvoudige stappen te volgen kook een heerlijk gerecht.

De ingrediënten voor 4 personen:

  • Spaghetti: 500 g
  • Verse basilicums: 2 vestigingen
  • Pijnboompitten: 50 g
  • Geraspte parmezaanse kaas : 30g
  • Olijfolie: 4 eetlepels
  • Zout en peper: naar jouw smaak

De voorbereidingsfasen:

1. Kook gezouten water in een grote pan. Voeg zodra het water kookt de spaghetti toe en kook gedurende de tijd aangegeven op de verpakking (omgeving 10 minuten).
2. Spoel ondertussen de basilicumblaadjes af.
3. Voeg in een blender de basilicum, pijnboompittenParmezaanse kaas, olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng alles tot een homogeen deeg verkrijgen.
4. Zodra de spaghetti gaar is, giet je hem af en doe je hem terug in de pan. Voeg de pesto toe en meng met een houten lepel tot alle spaghetti bedekt is met pesto.
5. Heet opdienen en geniet!

Lees ook  Ontdek het recept voor heerlijke gratin dauphinois!

De oorsprong van het recept voor pesto-spaghetti

Spaghetti met pesto is een zeer populair recept, vooral in Italië. Hoewel de populariteit ervan wereldwijd is toegenomen, is dat wel het geval oorspronkelijk uit Ligurië, een grote regio in West-Italië. Het klassieke recept wordt gemaakt met pasta, basilicum, knoflook, bergpijnboom, parmezaanse kaas en olijfolie.

Volgens de legende zou dit recept zo zijn geweest ontstaan ​​in de 16e eeuw door een Italiaanse kok die weinig ingrediënten tot zijn beschikking had. Dus verzamelde hij wat hij in zijn voorraadkast had en bedacht dit heerlijk gerecht. Sindsdien is spaghetti met pesto een van de meest populaire Italiaanse gerechten ter wereld geworden.

Tegenwoordig wordt spaghetti met pesto beschouwd als een authentiek en smakelijk recept, en worden vaak geserveerd in Italiaanse restaurants over de hele wereld. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat kan binnen enkele minuten klaargemaakt en dat wordt over het algemeen zeer gewaardeerd.

Related post