Tajine van kip met gekonfijte citroenen, een oosters gerecht rijk aan kleuren en smaken!

Een uitgebalanceerde mix van zoete en pittige smakentajine is een gerecht gemakkelijk te bereiden en die de smaakpapillen van de beste fijnproevers zal verrukken. In dit artikel onthul ik het recept voor kiptajine met gekonfijte citroenen.

De ingrediënten voor 4 personen

    • 1 kip van 1,5 kg, in stukjes gesneden
    • 2 fijngehakte uien
    • 150 g groene olijven
    • 1 theelepel van gember grond
    • 1 theelepel van komijn grond
    • 1 theelepel van paprikaeen snoepje
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 eetlepels. eetlepel olijfolie
    • 2 eetlepels. eetlepel vers citroensap
    • 8 dun gesneden geconserveerde citroenen
    • Zout en peper naar smaak

De voorbereidingsfasen

1. Verwarm de oven voor 180°C.
2. Verhit de olijfolie in een ovenschaal en bak de uien tot ze glazig zijn. Voeg de kip toe en bruin gedurende 5 minuten.
3. Voeg gember, komijn, paprika, knoflook toe en meng goed. Kook gedurende 10 minuten op middelhoog vuur.
4. Voeg het citroensap toe en meng goed. Dek af en laat 20 minuten sudderen of tot de kip gaar en gaar is.
5. Strooi de groene olijven en gekonfijte citroenen over de tajine en heet opdienen met witte rijst of gestoomde groenten.

Lees ook  Geniet van een aardbeienpanacotta met heerlijke smaken!

De oorsprong van het recept voor kiptajine met gekonfijte citroenen

Kiptajine met gekonfijte citroenen is een recept dat komt rechtstreeks uit Marokko. Dit is een stoofpot met zoete en pittige smaken die bestaat uit kip, uien, olijfolie en ingemaakte citroenen.

De tajine is een traditioneel Marokkaans gerecht die meer dan duizend jaar geleden werd uitgevonden. Het is erg populair geworden in de Maghreb-regio en daarbuiten.

Het recept voor kiptajine met gekonfijte citroenen is heel oud en erg populair bij Marokkanen. In de originele versie wordt de kip gestoomd met uien, olijfolie en geconserveerde citroenen, die het gerecht geven een zoete en pittige toets.

Kiptajine met gekonfijte citroenen is een zeer populair gerecht en wordt inmiddels over de hele wereld geserveerd. Vaak wordt het vergezeld door rijst of brood, wat het nog lekkerder maakt.

Related post