Test je IQ: vind alle vierkanten in deze afbeelding

Heb jij een speciale gave? Doe deze visuele test om erachter te komen.

De puzzels vereisen veel denkwerk en scherpe observatie. Het volgende raadsel is hiervan het bewijs. Naast dat het je vermaakt en tijdelijk stress vermindert, versterkt deze IQ-test je mentale vaardigheden. Het scherpt tegelijkertijd je ogen en je hersenen. Dus doe mee aan deze uitdaging om je geest te stimuleren terwijl je plezier hebt!

Hoe het werkt ?

Het doel van deze uitdaging is om het aantal verborgen vierkanten in deze afbeelding te tellen . Om dit te bereiken hoeft u alleen maar uw aandacht alert en geconcentreerd te houden.

© Ritm

Als je je er klaar voor voelt, haal dan diep adem en ga aan de slag. Voeg een dosis plezier toe door uw prestaties te timen. Er is geen druk, dus kijk gewoon hoe ver je kunt gaan.

Lees ook  Wie is de eigenaar van welke koffer? Kun jij de eigenaren in minder dan 15 seconden identificeren?

Tips nodig?

Begin met de voor de hand liggende vierkanten. Zoek eerst de grootste en eenvoudigste vierkanten in de afbeelding. U kunt deze afbeelding ook in kleinere delen verdelen om het tellen gemakkelijker te maken. Zoek vanaf dat moment de vierkanten in elke sectie en tel ze bij elkaar op. Soms helpt het om het beeld vanuit verschillende hoeken te bekijken of om te draaien. Om te voorkomen dat vierkanten tweemaal worden geteld, markeert u ze terwijl u ze telt. Tenslotte: haast je niet. Neem de tijd om het beeld zorgvuldig te onderzoeken.

Wat is de oplossing ?

Hier is het moment waar je op hebt gewacht. Heb jij alle vierkantjes gevonden? Als uw telling bij 10 is gestopt: gefeliciteerd, dat is het juiste antwoord!

Lees ook  Kun jij het getal 212 in deze afbeelding in minder dan 10 seconden vinden?
© Ritm

Deze puzzel is een van de meest complexe in zijn soort, dus je overwinning is zeer verdiend. Je IQ is bovengemiddeld, je behoort tot de elite. Wees ook niet ontmoedigd als je een of twee vakjes hebt gemist. Integendeel, oefen nog meer met nieuwe uitdagingen.

Wat is het nut van IQ-testen?

Deze spellen bieden de mogelijkheid om verschillende cognitieve vaardigheden te beoordelen en te meten, zoals geheugen, probleemoplossing, logica, creativiteit, maar ook verbaal en wiskundig begrip. Bovendien moedigen ze kritisch denken en probleemoplossing aan. Deze vaardigheden kunnen worden overgedragen naar andere aspecten van het dagelijks leven. Deze tests stimuleren de geest en versterken de cognitieve vaardigheden. Ze verbeteren de geestelijke gezondheid op de lange termijn. Bepaalde uitdagingen zijn specifiek ontworpen om bepaalde cognitieve vaardigheden te herstellen. Ze zijn daarom effectief voor de gezondheid van de hersenen, vooral bij oudere mensen. Bovendien vormen deze uitdagingen zeer goede oefeningen om vertrouwd te raken met officiële intelligentiequotiënttests.

Related post