Test je rekenvaardigheden met deze wiskunde-uitdaging!

Wat wij er leuk aan vinden uitdagingen Wiskunde is dat ze ons denkniveau ver brengen en ons ontstressen. Ze vormen een leuke manier om onze wiskundige kennis te testen.

Ze stimuleren niet alleen onze cognitieve vermogens, maar laten ons ook even onze zorgen vergeten. Denk je dat je het nodig hebt? Hieronder kun je proberen de puzzel op te lossen.

IQ-test: “Wat is het antwoord op de operatie 45 ÷ 3 x (1 + 5) =?” »

Vind het antwoord op een toets Wiskunde vereist systematisch goede, actieve probleemoplossende vaardigheden.

Dit soort uitdaging kan alleen worden opgelost door gebruik te maken van kritisch denken, een goed analyseniveau en een solide basis in de wiskunde. Dat is alles wat je nodig hebt als je de volgende puzzel wilt oplossen.

Lees ook  Probeer deze puzzel op te lossen als je kunt!

In de getoonde afbeelding heb je een bewerking die er als volgt uitziet: 45 ÷ 3 x (1 + 5) = ?

© Radiotips

We geven u 20 seconden om de berekening uit te voeren. Om succesvol te zijn, is het essentieel om over snelle cognitieve reflexen en goede analytische vaardigheden te beschikken.

Het is belangrijk om de componenten te onderzoeken om te weten hoe u verder moet gaan met de operatie. Dit is een redelijk complexe uitdaging.

Het helpt uw ​​cognitieve vermogens te stimuleren om uw IQ te verhogen en uw hersengezondheid te behouden. Concreet helpt het bij het ontwikkelen van betere probleemoplossende vaardigheden en verbetert het de mentale behendigheid in het algemeen.

Overtuigd van deze voordelen? Nu is het jouw beurt!

IQ-test: het juiste antwoord

De toegewezen twintig seconden zijn voorbij en het is tijd om de balans op te maken. Heeft u het juiste antwoord op de operatie gevonden? Ontdek de onderstaande oplossing om erachter te komen.

Lees ook  De sterren staan in het voordeel van de financiën van deze 3 astrologische tekens, die oktober in stijl zullen beginnen

De oplossing

Om het exacte antwoord op de bewerking te krijgen, moet u eerst de regel kennen voor de volgorde van PEMDAS-bewerkingen: haakjes en exponenten, vermenigvuldigen en delen (van links naar rechts), optellen en aftrekken (van links naar rechts). Dit principe legt een volgorde van prioriteit van operaties op.

Voor onze rekenpuzzel 45 ÷ 3 x (1 + 5) = ? kun je vooraf zien dat er haakjes staan. U moet dus eerst de bewerking tussen haakjes berekenen. Je hebt dan: (1 + 5) = 6. Dat geeft ons een nieuwe vergelijking 45 ÷ 3 x 6 = ?

Zoals je kunt zien, is het enige dat overblijft deling en vermenigvuldiging. Vervolgens moet u de berekening van links naar rechts uitvoeren.

Vanaf dat moment krijgen we 45 ÷ 3 = 15, en dan 15 x 6 = 90. Het eindproduct is daarom 45 ÷ 3 x (1 + 5) = 90.

Lees ook  Logicatest: laten we uw IQ testen om erachter te komen welk koffiekopje het eerst vol raakt!

© Radiotips

Heeft u dit nummer ook gevonden? Zo ja, dan feliciteren wij u! Je beschikt over goede rekenvaardigheden en een snel probleemoplossend vermogen.

Wees echter niet ontmoedigd als u niet het juiste antwoord hebt gevonden. Je hoeft alleen maar een beetje te oefenen om je wiskundige vaardigheden aan te scherpen. Hiervoor nodigen we je uit om onze andere IQ-tests te proberen.

Related post