Test je wiskundige logica met behulp van het raadsel van vandaag.

Lateraal denken verwijst naar een probleemoplossende techniek waarbij problemen vanuit meerdere invalshoeken worden benaderd.

Naast de fundamentele bewezen en lineaire benaderingen die vaak tijdens studies worden geleerd, houdt deze methode in dat rekening wordt gehouden met nieuwe invalshoeken of dimensies buiten het gebruikelijke veld.

Deze manier van denken en puzzels oplossen is van degenen met een scherpe geest, gevoel voor observatie en creativiteit. Neem op deze uitdaging wiskunde om je vaardigheden te testen!

Wiskundetoets: “Kun jij deze vergelijking in minder dan 30 seconden oplossen?” »

Hieronder heb je de vergelijking 77 ÷ 11 × 2 + 6 – 3. Je raadt het al, jouw missie is om deze vergelijking op te lossen.

© Radiotips

Hoe ? Door gebruik te maken van lateraal denken. Wees voorzichtig, je hebt 30 seconden om je mentale berekeningen te maken en deze puzzel op te lossen.

Lees ook  Persoonlijkheidstest: Wat zegt je favoriete landschap over de manier waarop je met relaties omgaat?

Je bent klaar ? Het is jouw beurt: bewijs ons dat je lateraal denken creatief kunt gebruiken als je met problemen wordt geconfronteerd een uitdaging met gemiddelde moeilijkheidsgraad!

IQ-test: het juiste antwoord

Wist je dat ? De puzzels bieden mogelijkheden om uw cognitieve vermogens te stimuleren en te ontwikkelen. Door uw hersenen te oefenen, worden uw intelligentieniveau en uw cognitieve vaardigheden verhoogd.

Het aangaan van deze hersenuitdagingen helpt je niet alleen om je te vermaken, maar helpt je ook om je hersenen actief te houden, te versterken en te trainen om problemen op alle gebieden van je dagelijkse leven op te lossen.

Aarzel dus niet om van cognitieve puzzels uw favoriete tijdverdrijf te maken.

Heb jij het probleem van vandaag kunnen oplossen? Het is tijd om je antwoord te controleren. Hier is de oplossing.

Lees ook  De verlegenheid van deze dierenriemtekens wordt vaak verward met arrogantie.

De oplossing

Herinnert u zich de volgorde van prioriteit van bewerkingen in de wiskundige taal, PEMDAS?

Deze regel schrijft voor dat je moet beginnen met de berekeningen tussen haakjes, vervolgens met de exponenten en vervolgens met vermenigvuldigen en delen, voordat je verdergaat met optellen en aftrekken. Om de vergelijking van de dag correct op te lossen, moest je deze basisregel volgen.

Dus om de vergelijking 77 ÷ 11 × 2 + 6 – 3 = ? te ontcijferen, moet je eerst 77 ÷ 11 berekenen, wat 7 oplevert. Vervolgens vermenigvuldig je dit resultaat met 2 om 14 te krijgen. Voeg vervolgens 6 toe aan 14, wat geeft 20. Trek ten slotte 3 af van 20, wat oplossing 17 oplevert.

Na deze berekening geeft de vergelijking: 77 ÷ 11 × 2 + 6 – 3 = 17.

Lees ook  Vind de 6 verschillen in dit laboratorium in minder dan 30 seconden!

© Radiotips

Heb je het juiste antwoord 17 gevonden?

Gefeliciteerd als je het juiste antwoord hebt gegeven! Zo niet, dan is dat niet erg. Je kunt je vaardigheden altijd verbeteren met onze volgende hersentests die je zonder mate kunt oplossen!

Related post