Vind de waarde van vormen om uw wiskundige logica te evalueren.

Net als de spieren van het menselijk lichaam hebben ook de hersenen training nodig om goed te presteren en in vorm te blijven.

En er is niets stimulerender en effectiever om de werking van uw hersenen te perfectioneren dan mentale oefeningen zoals degene die we hieronder voor u hebben voorbereid.

Dit is een test de QI in de vorm van een denkspelletje wiskundig. Het zal uw kritisch denken, uw logisch-wiskundige vaardigheden en uw snelheid van analyse en probleemoplossing op de proef stellen. Het is een complete training voor degenen die weten hoe ze er voordeel uit kunnen halen.

Wiskundetest: “Vind de waarde van elke vorm om de oplossing van de laatste vergelijking af te leiden”

De volgende afbeelding bevat vier vergelijkingen waarvan de onbekenden worden weergegeven door verschillende geometrische vormen. De laatste vergelijking is nog niet opgelost. Jouw uitdaging is dan om het antwoord op deze vierde vergelijking te vinden.

Lees ook  Visuele uitdaging: Ga de uitdaging aan en vind in minder dan 30 seconden de 10 verschillen tussen deze twee afbeeldingen!

Zoals je zult hebben begrepen, ga je deze uitdaging niet aan zonder stroomopwaarts een extra taak succesvol te voltooien: het vinden van de waarde van elke vorm. Pas als deze stap is gezet, kun je de vergelijking oplossen: 1 rond + 1 vierkant x 1 staaf = ?

© Radiotips

Om dit te bereiken, moet je je fantasie aanspreken en een onconventionele probleemoplossende methode gebruiken. Ben je klaar ? Het is aan jou !

IQ-test: het juiste antwoord

Als je dit wiskundige raadsel niet kunt oplossen, kun je de oplossing hieronder vinden:

De oplossing

Het antwoord op de laatste vergelijking is 7. Om dit antwoord te vinden, moet je de volgende logica volgen:

In de eerste vergelijking geldt je krijgt de waarde van het vierkant = 2.

Dan heb je in de tweede vergelijking die van de driehoek door te introduceren de waarde van het vierkant: 3.

Lees ook  Deze liefdespersoonlijkheidstest is de omleidingen meer dan waard!

Vervolgens wordt de waarde van de cirkel verkregen met de derde vergelijking: 1.

Bereken vervolgens eenvoudigweg de laatste vergelijking, waarbij u de prioriteitsvolgorde van berekeningen in de wiskunde respecteert, wat als volgt gaat: 1 + 2 x 3 = 1 + 6 = 7.

© Radiotips

Bedenk dat dit soort wiskundige oefeningen de hersenen enorm stimuleren. Ze ontwikkelen uw logisch-wiskundige vaardigheden, uw kritische zin, uw concentratie en uw denksnelheid.

Deze IQ-tests zijn dan perfect om je hersenen in goede conditie te houden terwijl je plezier hebt. Vind de beste hersenuitdagingen op onze site en aarzel niet om je vrienden en familie uit te nodigen om samen met jou hun intelligentie te stimuleren!

Related post