Waarom bijten vliegen? Wij vertellen je alles.

Je denkt waarschijnlijk: ik heb veel vliegen gezien, maar nog nooit heeft één mij gebeten. Er is een reden hiervoor, niet alle vliegen bijten.

Welke vliegen bijten?

De miltvuurvlieg

miltvuur vliegenFotocredit: © canva

Vooral aanwezig op het platteland, de miltvuur vliegen is “DE” vlieg die bijt. Ook wel Stomoxys calcitrans, stomoxe, bijtvlieg of zelfs paardenphlegmon genoemd, deze vlieg is bloedzuigend. Volwassenheid, ze voedt zich met bloed om te kunnen overleven.

Meestal, miltvuurvliegen vinden we in stallen, schaapskooien of stallen. En niet voor niets hebben ze mest en uitwerpselen nodig om te overleven. Ze leggen daar hun eieren en als ze volwassen zijn, voeden ze zich rechtstreeks met het bloed van dieren.

Na de vogel… de #vlieg op de #koe… #SlowMotion pic.twitter.com/zSezytfhQ9

Lees ook  Waarom eet mijn hond mijn spullen?

— Etienne Agri (@agrikol) 13 juni 2019

Als miltvuurvliegen zich voornamelijk voeden met het bloed van zoogdieren zoals vee, ze kunnen ook genieten van menselijk bloed. Daarom is het belangrijk om ze niet te overschrijden. Hoe herken je het? Een miltvuurvlieg lijkt sterk op een huisvlieg, met één groot verschil: ze heeft een zwarte slurf. Om zijn prooi te kunnen steken en hun bloed te kunnen zuigen, houdt hij zijn slurf altijd naar voren.

Het jaar

Fotocredit: © canva

Paardenvliegen zijn insecten van de Diptera-familie. Veel groter dan gewone vliegenDazen kunnen tussen de 10 en 30 mm groot zijn. Ongedierte, deze grote insecten voeden zich met bloed om de ontwikkeling van hun eieren te garanderen.

Net als muggen verschilt het dieet van de daas afhankelijk van het geslacht. Mannetjes voeden zich met nectar, terwijl vrouwtjes zich met bloed voeden met behulp van hun stilet.

Lees ook  Waarom hebben we vaak koude handen?

Hoe herken je een paardevlieg? Niets is eenvoudiger, dit grote insect heeft een paar krachtige vleugels en een grote kop die enigszins losstaat van het lichaam.

Wat moet je doen als je bent gebeten door een vlieg?

Of het nu gemaakt is door een vlieg vuiligheid of zelfs door een paardevlieg, de beet van een vlieg is zeer pijnlijk en mogelijk schadelijk voor uw gezondheid. Inderdaad, de beet van een miltvuurvlieg kan bijvoorbeeld miltvuur overbrengen of zelfs deinfectieuze anemie bij paarden.

In het geval van steek van een vliegpasseer snel een ijsblokjes op het gebied om mogelijke zwelling te voorkomen. Zodra de pijn is verlicht, gewooneen ontsmettingsmiddel aanbrengenT. Je kunt ook etherische olie van lavendel gebruiken om de angel te behandelen, lavendel olie bekend om zijn anti-infectieuze eigenschappen.

Lees ook  Waarom blijft een liedje in ons hoofd hangen?

Related post