Waarom een ​​ondergrondse kas in de tuin bouwen?

Voor plantenliefhebbers is een grondkas een uitstekende optie. tuinieren die het hele jaar door hun planten willen kweken. Het biedt verschillende voordelen ten opzichte van een traditionele kas en is eenvoudiger te bouwen.

In dit artikel, wij zullen de voordelen van een ondergrondse kas in detail uitleggen en u geven tips om er het beste van te maken.

De voordelen van een ondergrondse kas

In de grond geplaatste kassen bieden veel voordelen en zijn een efficiënte methode om het hele jaar door planten te kweken. Ze stellen kwekers in staat de temperatuur en luchtvochtigheid binnenshuis te controleren, wat ideaal is voor gevoelige soorten die buiten moeilijker te kweken zijn.

Ze zijn ook erg praktisch voor de opslag van landbouwproducten, omdat ze zo kunnen worden geconstrueerd dat ze stabiele en consistente temperaturen kunnen handhaven.

Bovendien biedt een in de grond geplaatste kas bescherming tegen slecht weer zoals wind en regen, wat erg handig is in koudere klimaten waar planten kunnen worden aangetast door vorst en strenge kou. Ook biedt een inbouwkas een betere beheersing van natuurlijk licht, waardoor een optimale plantengroei mogelijk is.

Het bouwen van een grondkas vergt een zorgvuldige voorbereiding en planning. De eerste stap is het vinden van een geschikte locatie, het kiezen van een plek beschut tegen de wind en met vruchtbare grond. Hij is belangrijk een vlakke en stabiele ondergrond hebben om verder te kunnen gaan met de inrichting van de kas.

Lees ook  Kun je suiker in de grond doen? Is het goed voor planten? 5 tips die je zullen verrassen!

De diepte moet voldoende zijn om stabielere temperaturen binnen te garanderen. Nadat de locatie is gekozen, moet u een gat van 10 cm diep graven en de instructies van de fabrikant volgen voor het monteren van de verschillende delen van de kas.

Voor de constructie van de hoofdconstructie worden vaak materialen zoals hout of aluminium gebruikt. Ten slotte kan er een laag grond over het dak worden verspreid om extra bescherming te creëren tegen slecht weer.

Welke planten kunnen in een ondergrondse kas worden gekweekt?

A ondergrondse kas is een systeem voor het kweken van planten. Het is zeer effectief in het handhaven van een stabiele temperatuur en vochtigheid, wat betekent dat sommige planten die buiten niet zouden hebben overleefd, met succes kunnen worden gekweekt. De meest voorkomende planten die in een ondergrondse kas worden gekweekt zijn:

  • De groenten
  • Bloemen
  • Aromatische kruiden
  • De vruchten

Er kunnen ook meer exotische soorten zoals fruitbomen en tropische planten worden gekweekt, omdat de kas in de grond optimale groeiomstandigheden biedt en ervoor zorgt dat de planten snel kunnen groeien en overvloedige opbrengsten kunnen produceren.

L’onderhoud van een ondergrondse kas bestaat vooral uit het monitoren van de waterreserves en het reguleren van de temperatuur. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te verzadigd met water. Dit kan worden gedaan door een automatisch bewateringssysteem te installeren dat kan worden geprogrammeerd om de juiste hoeveelheid vloeistof aan de plantenwortels te leveren.

Lees ook  Hoe kunt u uw installaties, apparatuur en buitenruimtes beschermen met een opstalverzekering?

Ondergrondse kassen zijn ook gevoelig voor temperatuurschommelingen en moeten dienovereenkomstig worden geventileerd of geïsoleerd. Goede ventilatie kan helpen een stabiele temperatuur te handhaven voor de planten die daar worden gekweekt.

Voor in de grond geplaatste kassen in warmere klimaten is het raadzaam deze te isoleren om de planten te beschermen tegen grote temperatuurschommelingen. Veel huiseigenaren kiezen ervoor om isolerende wanden en lagen mulch rond de structuur te installeren om de interne temperatuur op peil te houden. Voor degenen die zich in een kouder klimaat bevinden, is isolatie zelfs nog belangrijker, omdat het planten tegen bevriezing kan beschermen en wortelschade kan voorkomen.

Regelmatig onderhoud is essentieel om de volledige groei van uw planten te garanderen goed optreden. De vochtigheids- en temperatuurniveaus moeten periodiek worden gecontroleerd, er moeten bodemtests worden uitgevoerd en de algemene toestand van de planten moet zorgvuldig worden gecontroleerd. Zorg er ook voor dat u de grond ontdoet van al het vuil en verwijder regelmatig onkruid dat de goede ontwikkeling van gewassen kan schaden.

Lees ook  Hoe tomaten te mulchen en water te besparen in de moestuin?

Kortom, de voordelen van ondergrondse kas zijn veel. Ze omvatten toegang tot natuurlijk licht, een warmere temperatuur en bescherming tegen de elementen. Daarnaast is de ondergrondse kas zeer ruimtebesparend en een goede keuze voor kleine tuinen.

De ondergrondse kas is een goede manier om een ​​optimale omgeving te creëren voor het veilig en in alle seizoenen kweken van planten.

Related post