Waarom eet mijn hond mijn spullen?

Voor volwassen honden ouder dan 8 maanden kunnen er echter andere gedrags- of emotionele verklaringen zijn. Ontdekken de redenen waarom uw hond uw spullen eet.

Verzacht je tanden

Als uw hond niet op uw sneakers kauwt voor plezier of voor de lolmag hij uw persoonlijke bezittingen opeten goede tanden te hebben. Dit doet het dier vooral als het geen speelgoed tot zijn beschikking heeft. Door op een voorwerp te kauwen, kunnen hoektanden dat zelfs houden hun tanden en kaken gezond. Het is ook een manier van pijn door tandjes krijgen verminderen definitief. Dit gedrag is dus normaal. Het zou na verloop van tijd moeten stoppen.

Geef uitdrukking aan frustratie, stress en angst

Als je ooit een tiener of volwassene bent, ben je chien blijft op al je spullen kauwen, dan is dit gedrag vaak a teken van angst, hyperactiviteit of verlatingsangst. Een hond kan namelijk uw bezittingen opeten en deze volledig vernielen frustratie uiten, zijn angst en zijn angst, vooral als hij zich alleen voelt. Net als mensen is het waarschijnlijk dat het dier in bepaalde situaties aan dit soort emoties wordt blootgesteld. In tegenstelling tot mannen kan een hond deze emotie niet beheersen zonder enige schade aan te richten.

Lees ook  Waarom bijten vliegen? Wij vertellen je alles.

Fotocredit: © canva

Ontsnap aan verveling en eenzaamheid

Op je spullen kauwen kan ook een manier voor uw hond om te uiten dat hij zich verveelt. Het is ook een manier voor het dier om zijn eenzaamheid te tonen als hij alleen thuis is of zonder vriend. Een hond dat gebrek aan activiteiten of sociale interacties kunnen hun emoties ventileren door ongepast gedrag te vertonen. Hij kan alle voorwerpen in huis aanvallen, vooral dingen die naar zijn meester ruiken.

Trek de aandacht van je meester

Het eten van je spullen kan de manier van een hond zijntrek je aandacht enz jouw genegenheid, vooral als het uw kleding of uw kousen betreft. Sterker nog, bijna alle hondenrassen hebben dagelijkse verzorging nodig. Een intelligente en veeleisende hond kan zelfs heel snel leren hoe hij uw aandacht kan trekken, bijvoorbeeld door in uw kleding te grijpen en te bijten. Deze houding kan invasiever worden als je niet reageert.

Related post