Wat planten, zaaien en doen in de tuin in december?

December is een tijd van het jaar waar het erg interessant voor kan zijn de tuin. Ook al zijn de temperaturen koeler, er zijn nog genoeg mogelijkheden om van uw tuin een sfeervolle plek te maken.

Of het nu gaat om het planten, zaaien of onderhouden van uw tuin, dit artikel geeft het u tips en tips om optimaal van de geneugten van te genieten tuinieren in december !

Wat planten in december?

In december kan de tuinman enkele planten met blote wortel planten, zoals coniferen, rozenstruiken en groenblijvende heesters. Ook is het mogelijk om bloembollen met winterbescherming te planten, zoals tulpen en narcissen.

De koelere, nattere tijden van de maand zijn bijzonder gunstig voor het planten ervan. Daarnaast kunnen in deze maand ook vaste planten en eenjarige planten worden geplant die de kou goed verdragen.

Aan de andere kant kun je beter wachten tot januari met het planten van groenten zoals sla, prei en uien.

Lees ook  Hoe maak je een voorgekiemde en gecoate zaailing?

Wat zaaien in december?

In december kunnen tuinders hun gewassen voor het volgende jaar klaarmaken levendig. Hierdoor kun je snel beginnen met het telen van gewassen, omdat de zaden sneller groeien dan de planten.

Het is daarom mogelijk om zeug groenten zoals pastinaak, spinazie, rode biet en waterkers in goed voorbereide grond.

Salades en aromatische kruiden zijn ook interessant zeug, met name kervel, bieslook, peterselie en veldsla. Er moet ook rekening worden gehouden met jaarlijkse bloemen die de tuin prachtige kleuren geven: klaprozen, kosmos, Oost-Indische kers en zonnebloemen.

U moet echter voorzichtig zijn en de plantinstructies volgen, omdat bepaalde zaden niet zijn aangepast aan de winterkou en het risico lopen te sterven als ze dat wel doen. gezaaid te vroeg. Het is daarom belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn voordat u actie onderneemt.

Welke werkzaamheden moeten er in december gebeuren?

In december moet de tuinman verschillende taken uitvoeren om zijn moestuin te onderhouden en zijn land klaar te maken voor de komende maanden. Het is belangrijk om bescherm uw gewassenBijvoorbeeld door ze af te dekken met winterzeilen of door ze te beschermen tegen slecht weer met dekzeilen.

Lees ook  Waar plaats je een orchidee om de bloei te bevorderen?

Het is ook noodzakelijk gras enz ventileren grond en verwijder onkruid. Het is nodig dat desinfecteren de aarde, om haar schoon te maken en te graven om haar rijk en vruchtbaar te maken.

Tenslotte is het ook een goed moment om dat te doen groenten te planten, aromatische planten of zelfs vaste planten, ter vervanging van oude gewassen. Ook kan de tuinman overwegen om fruitbomen te herplanten of een moestuin aan te leggen.

  • Bescherm uw gewassen
  • Gras
  • Belucht de aarde
  • Desinfecteer de aarde
  • Om groenten te planten
  • Fruitbomen herplanten
  • Ontwikkel een moestuin Wat zijn de voordelen van tuinieren in december? Tuinieren in december is een activiteit die veel voordelen biedt. In de eerste plaats is het de ideale maand om uw tuin klaar te maken voor het komende seizoen.
Lees ook  Waarom kiezen voor beton voor uw buitenontwerpen?

De weersomstandigheden zijn stabieler en er kan zonder risico geplant of gezaaid worden. Dan is het een goed moment om grassnij randen of plant struiken en vaste planten om dat te doenregelen de tuin vóór de komst van de lente.

Bovendien kunt u met tuinieren in december genieten van de natuur en de rust. Tenslotte is het mogelijk om seizoensgroenten in de moestuin te gebruiken en zo gezonde en evenwichtige maaltijden te creëren.

In december kunnen tuiniers dat doen planter, zeug enz eerlijk veel dingen om het meeste uit de tuin te halen.

Deze tips zijn zeer gevarieerd en zorgen ervoor dat u de tuin kunt voorbereiden op de komst van zonnige dagen. Regelmatig onderhoud en speciale aandacht voor de beplanting in december zorgen ervoor dat u het hele jaar door optimaal van de tuin kunt genieten.

Related post