Weet je waarom krekels zingen?

Volgens een oude Griekse mythe waren het oorspronkelijk mannen die voor hun plezier zongen en daarom waren ze dat ook een symbool van poëzie en muziek. Wat verklaart werkelijk het lied van deze insecten?

Wanneer zingen krekels?

Cicaden zingen alleen maar tijdens warm weer. Hun membranen worden flexibel, waardoor ze gemakkelijker geluiden kunnen uitzenden. Hoe intenser de hitte, hoe luider de krekels zingen. Deze actie is dus alleen mogelijk wanneer het klimaat heeft een temperatuur boven de 22 graden Celsius.

Welke categorie cicaden zingt, en waarom?

Dit vermogen om cimbalen te duwen is niet aan vrouwen gegeven. Ze is niet gereserveerd alleen voor mannen. In symfonische romantiek zingen mannelijke krekels in koor om vrouwtjes aan te trekken

Lees ook  Weet jij waarom het getal 7 belangrijk is?

Het zijn inderdaad insecten met een wellustig karakter. Zo zenden ze liedjes uit om vrouwtjes aan te trekken en hen het hof te maken om zich voort te planten. Ze kunnen ook zingen om andere mannelijke insecten af ​​te weren.

Anderszins, krekels neuriën ook om de aanwezigheid van een roofdier aan te kondigen. Dit laatste kan een mier, een sprinkhaan, een wesp, een bidsprinkhaan, enz. zijn. Ze kunnen tot 900 keer per seconde schreeuwen.

Door aandachtig te luisteren, kun je hun prachtige reeksen gesynchroniseerde geluiden horen. Het geluid dat krekels produceren, komt inderdaad van cimbalen. Cicaden zingen dus niet, maar cymbaliseren.

Heeft het lied van de krekels nog een andere functie?

Cicaden hebben een functie met hun lied een zonnige dag aankondigen. Tijdens de zomerperiode merken we een toenemende frequentie van cicadeliederen. De reden is dat de zon aanwezig is met een zeer hoge temperatuur. Als het bijvoorbeeld waait of als de temperatuur onder de 22°C komt, houden ze op met zingen. Door de uitzending van hun geluiden blijven ze daarom bij mooi weer uitstekende bellers.

Lees ook  Heeft uw hond ooit zijn mand opgegeten? Hier zijn de mogelijke oorzaken

Waar leven krekels?

Cicaden zijn insecten die meestal als larve onder de grond of in de grond leven. Wanneer ze de aarde verlaten, leven ze in hete zones zoals Afrika bezuiden de Sahara, of in bepaalde hete landen van de Middellandse Zee en natuurlijk het zuiden van Frankrijk.

Tijdens hun laatste levensjaren nestelen ze zich op bloemstengels, in bomen, struiken, enz. Bossen, dicht struikgewas, dennenbossen en dichte begroeiing dienen ook als schuilplaats. Deze insecten voeden zich met struiken of boomsap.

Related post