Weet jij waarom het getal 7 belangrijk is?

Zelfs in oude verhalen zien we dat het alomtegenwoordig is. Weet jij waarom het getal 7 belangrijk is?

Het getal 7: Perfectie voor de mens!

Numerologie is een gebied waar veel mensen geen rekening mee houden. Volgers hechten er echter veel belang aan. In dit domein het getal 7 is erg belangrijk. Allereerst vertegenwoordigt dit getal de mensheid. De man wordt beschouwd als nummer 3, terwijl de vrouw nummer 4 is. Deze twee geslachten bij elkaar opgeteld geven het getal 7.

Dan is dit getal ook de geluksbrenger van degenen die op zoek zijn naar universele waarheden. Iedereen die er heeft gewoond het leven van nummer 7 vond geluk, roem en geluk. Ten slotte kan het getal 7 een centrum geven aan elk element van onze planeet. Het voorbeeld van routebeschrijving is het meest concreet, omdat er 6 richtingen zijn die je moet nemen. Ze kruisen elkaar allemaal op één enkel punt, het zevende punt. Dit is je startpunt voordat je een cursus of richting gaat volgen.

Lees ook  Waarom hebben we vaak koude handen?

Het getal 7: het getal van God volgens geloofsovertuigingen

In bepaalde overtuigingen heeft het getal 7 een ondenkbare waarde. Bijvoorbeeld, volgens de BijbelToen God de wereld schiep, deed hij dat in zeven dagen, op de zevende dag besloot hij dat het een tijd van rust was en dat al zijn mensen hem dank en eer moesten betuigen.

Kort daarna stuurde hij een voorteken naar Jacob. Hij liet hem dromen van 7 vette koeien en 7 magere koeien. De eerste zeven stonden synoniem voor overvloed en rijkdom. Terwijl de magere 7 hongersnood en dood aankondigden. Jakob en zijn volk bereidden zich dus goed voor en werden niet getroffen door de hongersnood.

Het getal 7 vinden we later terug de boeken van koningen. Het kostte Salomo zeven jaar om de tempel in Jeruzalem te bouwen. Volgens deze vele verslagen kan het getal 7 als perfectie voor God worden beschouwd. Omdat bijna alle stappen in de bijbel in 7 delen zijn gemaakt. Tegenwoordig komen we deze figuur nog steeds op elk moment van ons leven tegen.

Lees ook  Waarom blijft een liedje in ons hoofd hangen?

Het getal 7 is op andere gebieden erg aanwezig. Wij zien het in de kunst, het dagelijks leven en nog veel meer. Dit nummer brengt geluk en glorie. Degenen die ervoor kiezen om met Hem te leven, zullen overwinning en succes vinden.

Related post