Wiskunde logica test: Verplaats 3 lucifers om de vergelijking goed te krijgen in minder dan 20 seconden!

Je hebt geen rekenmachine nodig om deze wiskundepuzzel op te lossen. Denk je dat je daar komt?

Wil je wiskunde leren of je kinderen op een leuke manier laten leren? Wil je gewoon je hersenen trainen of heb je een breinuitdaging nodig om je geest actief te houden? Dan ben je hier aan het juiste adres! Hier is een wiskunde-uitdaging die perfect is om je intelligentie of die van je kinderen een boost te geven.

Visuele test: “Welke lucifers moet ik verplaatsen om deze vergelijking in evenwicht te brengen?

Wiskundige puzzels met lucifers zijn klassieke hersenspelletjes. Ze zijn perfect om de hersenen en de logica van je kinderen te stimuleren, maar je kunt er ook je eigen vaardigheden als volwassene mee stimuleren en versterken. In de afbeelding hieronder zie je een vergelijking van lucifers: 7 – 0 = 6 . Deze vergelijking is duidelijk fout. Deze vergelijking is duidelijk fout. Om dit te doen, mag je niet één, maar 3 lucifers verplaatsen. Je hebt 20 seconden om de puzzel te analyseren en op te lossen.

Lees ook  Logicatest: laten we uw IQ testen om erachter te komen welk koffiekopje het eerst vol raakt!
© Mirandaonderzoekt

 

Voel je vrij om echte lucifers of stokjes te gebruiken om het spel echter te maken. Nu is het jouw beurt om te spelen!

IQ test: het juiste antwoord

De 20 seconden zijn voorbij. Is het je gelukt om de vergelijking goed te krijgen door 3 lucifers te verplaatsen? Zo niet, dan is hier de oplossing.

De oplossing

Om een evenwichtige vergelijking te krijgen, moest je de bewerking omzetten in een optelling – hier zijn de lucifers die je moet verplaatsen in de afbeelding hieronder

© Mirandaonderzoekt

 

Heb je het juiste antwoord gevonden? Je was snel en opmerkzaam. Gefeliciteerd! Je moet over goede logische redeneervaardigheden beschikken. Als deze visuele puzzel moeilijk voor je was, raden we je aan om je vaardigheden te versterken om beter te worden. Bezoek onze pagina om de beste IQ-tests en wiskundige puzzels te vinden om op te lossen om je hersenen aan te scherpen en een boost te geven. Vergeet niet om deze puzzel te delen met je vrienden en familie . Moedig ze aan om hun vaardigheden vaker op de proef te stellen en op een andere manier plezier te hebben. Je kunt ook jezelf uitdagen. Denk je dat jij de beste bent, of wie kan jouw records verslaan?

Related post