Wiskunde raadsel: Bewijs dat je een wiskundegenie bent. Beantwoord de volgende quiz correct.

99% van degenen die de uitdaging zijn aangegaan, hebben gefaald. Hoe zit het met jou?

De IQ-test van vandaag is een wiskundig raadsel. Lukt het jou om het in recordtijd op te lossen? Alleen genieën is het gelukt. Ben jij er één?

IQ test: “Welk wiskundig teken moet je gebruiken om 24 te krijgen met 4 cijfers?

Deze IQ-test is erg interessant en stimulerend. Om te slagen, moet je eerst een goede basis hebben in numeriek rekenen en dan onverstoorbaar zijn. Je moet ook geduld hebben en niet overhaast te werk gaan om geconcentreerd te blijven. Zoals we allemaal weten, is concentratie belangrijk bij wiskunde. Ben je er klaar voor? Kijk dan naar de foto hieronder. De opeenvolgende getallen 7 3 7 3 worden gevolgd door een = teken en dan het getal 24. Jouw taak is om uit te vinden welke tekens (+, -, x, /), haakjes of vierkante haakjes tussen deze getallen geplaatst en ingevoegd moeten worden om een uitkomst gelijk aan 24 te krijgen.

Lees ook  Logische test: Vind de 4-cijferige code in minder dan 60 seconden!
© Mirandaonderzoekt

Nu is het jouw beurt!

IQ test: het juiste antwoord

Goed gedaan voor iedereen die deze uitdaging durfde aan te gaan. Alleen al het oplossen van dit wiskundige raadsel heeft jullie geest geprikkeld. Voor degenen die faalden was het een perfecte oefening om je grenzen te verleggen. Nu is het tijd om de oplossing van deze wiskundige test te onthullen.

De oplossing

Dit is hoe je de quiz van vandaag oplost: de eerste stap is om een deling te plaatsen tussen de middelste 3 en 7. Vervolgens plaats je het + teken voor de middelste 7. Plaats vervolgens het + teken voor de laatste 3. Zet deze vergelijking tussen haakjes voordat je het vermenigvuldigingsteken plaatst na de eerste 7. Je krijgt dan: (3/7+3)x7 = 24. (3/7 + 21/7) x7 =24 => (24/7) x 7 =24 => 24=24

Lees ook  Test je scherpte en sluit je aan bij de kring van elite-waarnemers door de indringer in minder dan 40 seconden te vinden!
© Mirandaonderzoekt

Heb je het goede antwoord gegeven? Zo ja, dan ben jij een van de genieën in de minderheid die dit weliswaar moeilijke raadsel heeft opgelost. Als je niet geslaagd bent, maak je dan geen zorgen. Blijf oefenen met onze hersentests en uitdagingen om je cognitieve vaardigheden te ontwikkelen en je hersenen te versterken. Je vindt je hersentrainingsoefeningen op onze website, dus kom zeker regelmatig terug! Wil je je vrienden en familie uitdagen? Deel deze pagina met je vrienden en familie: laat eens zien wat zij in hun mars hebben!

Related post