Wiskunde-uitdaging: Probeer deze wiskunde- en logicapuzzel in recordtijd op te lossen.

Als je ervan houdt om complexe puzzels op te lossen, moet je zeker de hersenkraker van vandaag proberen.

Heb je wat vrije tijd over? Houd je geest actief, zelfs tijdens je pauze, met stimulerende en leuke breinbrekers die je stress en vermoeidheid verminderen en je mentale capaciteiten ontwikkelen. Probeer het onderstaande raadsel op te lossen en train je hersenen.

Visuele test: “Als 63 = 17, 27 = 13, 38 = 23, dan is 11 = ?

Wat vind je van je probleemoplossend vermogen? En op een schaal van 1 tot 10, hoe schat je je concentratievermogen in? We vragen je dit omdat dit de twee belangrijkste vaardigheden zijn die vandaag in de IQ-test worden getest. Met andere woorden, we gaan je vermogen om te analyseren en af te leiden beoordelen, maar ook je denksnelheid, waarvoor concentratie nodig is. Ben je er klaar voor? Hier is je uitdaging voor vandaag: de volgende afbeelding bevat wiskundige gegevens, vergelijkingen die je zult moeten analyseren om deze puzzel op te lossen.

Lees ook  Hier zijn de drie meest positieve tekens van de dierenriem die ons leven verlichten
© Mirandaonderzoekt

 

Naast de bovengenoemde vaardigheden kan deze puzzel worden opgelost door lateraal denken. Denk goed na en wees creatief als je wilt slagen, en vergeet niet de tijd te meten die je nodig hebt om het juiste antwoord te vinden. De genieën deden het in minder dan 15 seconden. Het is aan jou!

IQ test: het juiste antwoord

Hoe lang heb jij erover gedaan om deze wiskundige puzzel op te lossen? Als je er minder dan 15 seconden over deed, ben je een genie! Als het je meer dan 30 seconden kostte om deze puzzel op te lossen en je hebt het antwoord nog steeds niet gevonden, dan moedigen we je aan om aan je snelheid van denken en analyse te werken met tijdgebonden puzzels. Nu is het tijd om de oplossing van het raadsel van vandaag te onthullen.

Lees ook  Train je hersenen door deze vergelijking snel op te lossen!

De oplossing

Je moest eigenlijk 0 antwoorden op deze vergelijking, omdat de logica die je moest volgen was om de twee cijfers in de eerste term te vermenigvuldigen en dan 1 van dit antwoord af te trekken om de tweede term te krijgen. Laten we het demonstreren: 63 = 6 × 3 – 1 = 18 – 1 = 17. Op dezelfde manier is 27 = 2 x 7 – 1 = 14 – 1 = 13. En 38 = 3 x 8 – 1 = 24 – 1 = 23. Dus je krijgt: 11 = 1 × 1 – 1 = 1 – 1 = 0.

© Mirandaonderzoekt

 

Goed gedaan als je het goede antwoord hebt gevonden. Zo niet, maak je dan geen zorgen, met veel oefenen kun je je wiskunde, lateraal denken en probleemoplossende vaardigheden een boost geven. Aarzel niet om deze stimulerende uitdaging te delen met je vrienden en familie op de netwerken!

Related post