Zachte eiloze yoghurtcake om je smaakpapillen te laten smelten

Voorbereiding en kooktijd

Voorbereidingstijd : 15 minuten. Kooktijd : 25 tot 30 minuten.

Ingrediëntenlijst voor eivrije yoghurtcake voor 4 personen

  • 1 pot natuurlijke yoghurt
  • 2 potten suiker
  • 3 potten meel
  • Een halve pot olie
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 potje appelmoes (ter vervanging van eieren)
  • 1 zakje vanillesuiker

De voorbereiding

  • Neem je pot yoghurt, die als maatstaf voor het recept zal dienen. Meng de yoghurt, suiker, bloem, vanillesuiker en bakpoeder in een slakom.
  • 2. Voeg de appelmoes en olie toe. Meng goed tot je een glad en homogeen deeg verkrijgt.
  • 3. Verwarm je oven voor op 180°C.
  • 4. Giet je beslag in een eerder beboterde cakevorm.
  • 5. Bak gedurende 25 tot 30 minuten. Zorg ervoor dat de cake gaar is door de punt van een mes in het midden te steken. Komt deze er schoon uit, dan is hij klaar!
  • 6. Laat afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.
  • Lees ook  een makkelijk en lekker recept!

    Dieet recept

    Deze eierloze yoghurtcake bevat koolhydraten dankzij de bloem en suiker, maar ook lipiden dankzij de olie. Het is echter minder rijk aan eiwitten als er geen eieren aanwezig zijn.

    Elk plakje van deze cake levert ongeveer 250 kcal op. Voor een meer dieetversie kun je de witte suiker vervangen door hele suiker met een lagere glycemische index. Daarnaast kun je kiezen voor kokosolie of olijfolie, deze zijn gezonder dan zonnebloemolie.

    Tips en variaties

    Als je je taart wilt opfleuren, zijn er niets beter dan een paar variaties! Voeg chocoladestukjes toe aan het deeg voor een gastronomische versie waar kinderen ongetwijfeld van zullen genieten. Je kunt ook stukjes appel of peren toevoegen.

    Voor de compote die u gebruikt in plaats van eieren, aarzel niet om de smaken te variëren: appel, abrikoos, aardbei… Dit geeft een fruitige toets aan uw taart. En als u uw gasten wilt verrassen, waarom dan niet een theelepel kaneel- of vanillepoeder voor een unieke smaak?

    Lees ook  ontdek een snel en eenvoudig recept!

    Er wordt zelfs gezegd dat de grote Franse chef-kok Pierre Hermé een fervent fan is van het toevoegen van kruiden aan zijn taarten.

    Dus pak je schorten en laat de magie van het bakken werken!

    Related post