Zo maak je een goede pastis klaar (het officiële recept)

In 1932 probeerde Paul Ricard verschillende composities uit, bestaande uit anijs, zoethout en andere planten. Nadat hij verschillende mengsels had getest, bracht hij zijn anijsdrank Ricard op de markt. Later bedacht hij het woord ” Pastis» om de alcoholische drank aan te duiden met anijs.

Woord “Pastis » komt van een mengsel van het Italiaanse woord “pasticchio” wat mengsel betekent en een Provençaalse slang “pastisssone” wat “staatsgreep” betekent en pastis is geboren.

Waarom kristalliseert pastis?

Pastis is een drankje gemaakt van45% alcohol, 54,8% water en 0,2% D’ aromatische plantenextracten.

L’ anethol , een bestanddeel gewonnen uit steranijs of steranijs, is een olie. Zoals alle oliën is het onoplosbaar in water, maar het is onoplosbaar in een samenstelling waarin de alcoholconcentratie groter is dan 45 vol.%.

Lees ook  Weet je waarom krekels zingen?

Wanneer de waterconcentratie toeneemt, vormt anethol een emulsie

Wanneer je een dosis pastis in een glas giet, blijft de vloeistof amberkleurig. Als u water toevoegt, is de alcoholconcentratie mogelijk niet voldoende om het anethol in oplossing te laten blijven. Anethol vormt vervolgens deze emulsie waardoor het licht wordt verspreid, waardoor het mengsel een troebel uiterlijk krijgt.

Bij contact met kou kristalliseert anethol

Bij kou kristalliseert anethol en valt op de bodem van het glas. De bereiding zal dan minder smaak hebben.

Nieuwe video over de ENIGE Pastis Millesimé ter wereld! Het was te gek 🔥 hier is hij: https://t.co/gVjc2BVo6S met @FelckinMusic! Aarzel niet om een ​​aperitief te nemen! Ik wacht op jullie RT’s 😉 #Pastis pic.twitter.com/wT7FHdEzTx

— Morgan VS ⭐️⭐️ (@MorganNiquet) 6 april 2020

Lees ook  Weet jij waarom het getal 7 belangrijk is?

Volgens de officiële website, een nauwkeurige dosering is noodzakelijk voor het succes van dit aperitief.Als je een aperitief wilt laten maken volgens de regels van de kunst, is niets eenvoudiger; je moet gewoonrespecteer de doseringen de volgorde van de onderstaande mengsels.

Een nauwkeurige dosering

Je moet plannen1 volume pastis, 5 volumes water en 1 of 2 ijsblokjes .

In volgordeje giet de pastis in het glas, dan het water en op het einde doe je de ijsblokjes.

Deze volgorde is belangrijkom contact van het anethol met de ijsblokjes te vermijden, waardoor het zal kristalliseren. Het zal zich op de bodem van het glas nestelen en de drank zal de gewenste smaak hebben.

Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor uw gezondheid, consumeer met mate.

Lees ook  Waarom zijn flamingo's roze?

Related post